Genel

Test Ettik: Peugeot 508

Fashion4car Test Ekibi’nin konuğu sınıfında deprem etkisi yaratan sıradışı tasarımı ile yeniden doğan aslan sedan: Peugeot 508 GT

Yeni Peugeot 508  PEugeot markasının kimliği haine gelen “kaplan dişi”  LED gündüz farları ve aracın genel karakteri şüphesiz bunda en büyük etken. Dışarıda yarattığı yüksek beklentiyi kokpitinde devam ettireceğini düşündüğümüz yeni 508’in kapılarını aralamayla birlikte bu beklentilerin karşılıksız da sayılmaz.

Peugeot 508 GT

Yeni 508’in eskisine göre kesinlikle bambaşka bir otomobil noktasına getirilmiş olması. Tamamen çerçevesiz olan kapılar ile tasarım dünyası başlıyor.

Peugeot 508 GT

Mercedes CLA‘da da en beğendiğimiz noktalardan birisi olan bu tercih, fastback olarak nitelendirebileceğimiz ve bagaja doğru gittikçe sportifleşen arka yapıyla çok keyifli bir uyum sergilemiş.

Peugeot 508 GT

508 bu tasarımın bir özelliği olan arka camla birlikte yükselen bagaj kapağı özelliğiyle de dikkat çekiyor. Arka LED stop tasarımı içinse “Aslan pençesinin evrimi” ibaresini kullanmaye devam ediyoruz. Yine tamamen değiştirilen bu bölüm tasarım konusunda çok başarılı.

Peugeot 508 GT

İç mekan tasarımına geçip hemen kokpiti incelediğimizde ailenin büyük üyelerinde kullanılan son nesil i-Cockpit ile birlikte gelen Peugeot 508, 8:3 formatında 10 inç büyüklüğünde kapasitif dokunmatik ekran bizleri karşılıyor. 12,3 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere, üç temel yapı elemanını bünyesinde barındırıyor.

Altı farklı ekran moduyla kişiselleştirme imkanı sunan yükseltilmiş gösterge paneli direksiyonun hemen üzerinde konumlandırılıyor ve sürüş ile ilgili tüm bilgileri sürücünün görüş alanında olacak şekilde gösteriyor.

1,5 lirelik dizele baktığımızda bizleri; 130 beygir güç, 300 Nm tork, 10 saniyelik 0-100 eve 3,8 litrelik karma tüketim değeri karşılıyor. Bu karma tüketim haricinde bizim otomobili deneyimlediğimiz zaman zarfında ise bize 5.3 litrelik şehir içi tüketim değerini bize sunması oldu.

Peugeot 508 GT

Bu rakam da bizce mükemmel seviyede diyebiliriz. Zira gerek İstanbul’un malum trafiği gerekse de hava şartlarını göz önünde bulunduracak olursak yeni nesil bu ekolojik motor bizce sınıfının en iyileri arasında yerini almışa benziyor.

Peugeot 508 GT

Vites geçiş aralıklarının da bizde rahatsızlık hissi uyandırmadığı otomobilin ani hızlanma ivmesi de oldukça başarılıydı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version