Elektrikli Otomobiller

Porsche K1: Yedi koltuklu SUV Yakında!

Porsche, özellikle ikonik 1911 için içten yanmalı motorlardan bu kadar çabuk vazgeçmeyi düşünmese de diğer modeller için büyük bir elektrifikasyon planlıyor. Sonuçta kısa bir süre önce Taycan’a katılmak üzere elektrikli Macan’ı tanıttı. Ancak Boxster ve Cayman 2025 yılına kadar tamamen elektrikli sürüşe geçecek ve Cayenne de 2026 yılında onlara katılacak. Ama bununla bitmiyor. Porsche, model portföyünü üç sıra koltuğa sahip 7 koltuklu büyük bir SUV ile genişletecek. Şu ana kadar sadece beş koltuk sunmasına rağmen Zuffenhausen’in Mercedes-Benz EQS veya BMW iX’e cevabı olması bekleniyor.

Yenilik, K1 kod adı altında yüksek bir geliştirme aşamasında olduğundan, kamuflajlı prototiplerin yollarda görünmesi şaşırtıcı değil. Bunlardan biri markanın test merkezinde yakalandı. Detayları görünmese de yabancı cisimli bir katır değil, gerçek bir Porsche K1 olduğu anlaşılıyor. Yükseklik olarak mevcut Porsche Cayenne’e benziyor ancak daha uzun bir tavana ve arka koltuk sırasına ışık getiren daha büyük üçüncü yan camlara sahip. Farların tasarımı yeni Macan’ı andırıyor. Beş metreden uzun olmalı. Porsche başkanı Oliver Blume daha önce K1’in SUV’ye oldukça sportif bir yorum sunacağını söylemişti.

“Porsche”İlk 7 koltuklu Porsche modelinin temeli, 920 V aküye ve yeni yağ soğutmalı elektrik motorlarına sahip SSP Sport platformu olacak.

K1’in temeli, Macan ve Audi Q6 e-tron tarafından kullanılan PPE’den bile daha güçlü olan yeni SSP elektrik platformu olacak. Son derece hızlı şarjı garanti eden 920 V voltajlı bir pil kullanır. Kapasitesinin en az 100 kWh olacağı tahmin ediliyor. Porsche ayrıca yeni yağ soğutmalı senkron elektrik motorlarını da kullanacak. Menzil 600 km sınırında olmalıdır. Bu devi kontrol etmek arka tekerlekleri yönlendirmeyi kolaylaştıracak. Arazide K1, yerden yüksekliği artırmaya olanak tanıyan pnömatik bir şasi kullanacak. Üretim, Porsche’nin şu anda Macan, Cayenne ve Panamera’nın montajını yaptığı Leipzig’deki fabrika tarafından sağlanacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version