Connect with us

Elektrikli Araçlar

Volkswagen Ticari Araç, tamamen elektrikli ilk modeli ID.Buzz’ı satışa sundu.Volkswagen’in emisyonsuz döneme geçiş sürecinin en önemli modellerinden biri olan ID.Buzz, yazılım, güvenlik ve konfor özellikleriyle markanın geleceğini temsil ediyor.

ID.Buzz’ın, Volkswagen ID ailesinin Türkiye’de satışa sunulan ilk modeli olduğunu belirten Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, “ID.Buzz, Volkswagen Grubu’nun tamamen elektrikli araç platformunda (MEB-modüler elektrikli araç platformu) üretiliyor. İçten yanmalı araç platformundan dönüşüm yapılmış bir araç değil, bu bakımdan müşteri beklentilerini tamamen karşılayacağını düşünüyoruz” dedi.

Tolga Senyücel, “Volkswagen Ticari Araç olarak bu ürünün hem müşteri portföyümüze hem de satışlarımıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu yıl için kotalarımız sınırlı da olsa, 2025 yılında pazara sunmayı planladığımız diğer ID.Buzz modelleriyle birlikte, satışlarımızın içinde elektrikli araç satışlarının yüzde 10 pay almasını hedefliyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

ID.Buzz, 1 Ekim’den itibaren satışa sunuluyor. ID.Buzz Cargo (2+1) Standart Şasi 286 PS (84kWh) modeli 1.950.000 TL ve ID.Buzz Pro (4+1) Standart Şasi 286 PS (84kWh) modeli ise 3.600.000 TL anahtar teslim fiyatıyla satın alınabilecek.

İkonik tasarım: ID.Buzz, sürdürülebilir mobilitenin yeni yüzü
Geleceğe yönelik teknolojileri yansıtan görünümüyle ID.Buzz, benzersiz tasarımıyla ayrışıyor.

Volkswagen Ticari Araç’ın 1950’lerde pazara sunduğu ikonik modeli T1, yani Bulli’den ilham alan ve orijinal Bulli’nin stilistik unsurlarından yararlanılan ID.Buzz, Volkswagen Bulli ile temsil edilen özgürlük ve bağımsızlık ruhunu zamanımıza aktarıyor.

ID.Buzz model serisine özel bir başka tasarım unsuru ise, karizmatik LED farların arasındaki ön panelle belirginleşen ve gülümseyen bir yüzü andıran ikonik ön kısmı. ID.Buzz tıpkı orijinal Bulli’de olduğu gibi arkadan itiş özelliğine sahip.

İç mekanda da sürdürülebilirlik 

Karbon ayak izi sıfıra indirgenen ID.Buzz’ın her iki versiyonu da, sürdürülebilirlik özelliklerine sahip. Aracın iç mekanında, geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılırken, aynı zamanda araçta gerçek deri kullanılmıyor.

ID.Bzz Volkswagen Ticari Araç tarafından Hannover’de, Volkswagen Grubu’nun Modüler Elektrikli Araç (MEB) platformunda geliştiriliyor. Tamamen elektrikli otomobiller için geliştirilen dünyanın ilk ölçeklenebilir seri üretim platformu olan MEB, farklı modeller ve segmentler için temel oluşturuyor. MEB platformu, geleceğin yeni modelleri için, yazılım ve teknolojinin daha da geliştirilmesine olanak tanıyor.

 Konfor ve teknoloji bir aradaID.Buzz’da sunulan Harman Kardon premium ses sistemi, 12+1 adet hoparlörü, 700 watt toplam gücü ve subwoofer ile sürüş keyfini maksimum seviyeye taşıyor.

Head-up display (HUD), sürücü destek veya bilgi-eğlence sistemi özelliklerinden ihtiyaç duyulan bilgilere göre kişiselleştirilebiliyor. Ekran, bilgi ve eğlence sistemi içindeki araç ayarlarından açılabiliyor veya kapatılabiliyor, oturma pozisyonuna göre konumu ayarlanabiliyor. Olumsuz hava koşullarında ön cama yansıyan bilgilerin daha iyi görülebilmesi için renk değiştirilebiliyor.

Aracın durumuna ilişkin tamamlayıcı bilgileri gösteren akıllı bir ışık konsepti olan ID.Light üzerinden adaptif hız sabitleyici “ACC”, ön bölge asistanı “Front Assist”, karşılama ve uğurlama ışığı, şarj işlemleri, telefon çağrısı gibi sistemler, işlevler hakkında ve güncel sürüş durumuna ilişkin bilgiler sunuluyor. Bilgi ve eğlence sistemi ekranından araç menüsüne girerek, ID.Light fonksiyonları etkinleştirilebiliyor veya devre dışı bırakılabiliyor.

ID.Buzz’da bulunan 12,9″ “Ready 2 Discover” radyo ve direksiyonun arkasında konumlandırılmış olan 5,3” (13,46 cm)’lik dijital gösterge paneli, müzik dinlerken, navigasyonu takip ederken ya da farklı uygulamalar arasında geçiş yaparken şık tasarımıyla eşlik ediyor.

En son nesil sürücü destek sistemlerine ve şarj fonksiyonlarına sahip ID yazılımı

ID.Buzz’da bulunan sürücü destek sistemleri, mükemmel sürüş kolaylığı ve güvenlik sunuyor. Yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” gibi yenilikçi ve birbirine bağlı teknolojiler opsiyonel olarak sunuluyor. Travel Assist, öndeki araçla güvenli sürüş mesafesini korurken aracı kolayca şeritte tutmayı sağlıyor. Standart olarak sunulan diğer sürücü destek sistemleri arasında; Front Assist – ön bölge asistanı – ve Lane Assist – şerit takip asistanı ve acil durum asistanı “Emergency Assist” sayılabilir.

Bu özelliklerin yanı sıra, adaptif hız sabitleyici “ACC”, follow-to-stop fonksiyonu, hız limitleme,
kör nokta algılama ile şerit değiştirme asistanı “Side Assist” ve arka trafik uyarı sistemi “Rear Traffic Alert” ID.Buzz Pro’da standart olarak sunuluyor.

185 kW’a kadar şarj gücü

ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo modellerinde toplam 84 kWh (net: 79 kWh) enerji sağlayan yüksek voltajlı lityum iyon batarya bulunuyor. Batarya, arka aksa entegre edilmiş olan 210 kW’lık elektrik motorunu besliyor.

WLTP standartlarına göre ID.Buzz’ın menzili 460 km’ye kadar çıkıyor. Maksimum hız, elektronik olarak 160 km/s ile sınırlandırılmış. Aracın 0’dan 100 km hızlanması ise, Pro modelinde 7.6 saniye, Cargo modelinde ise 10.2 saniye olarak gerçekleşiyor. Aracın elektrikli motoru 560 Nm’lik maksimum tork üretiyor. Bataryanın konumu sayesinde iyice düşürülmüş olan ağırlık merkezi ile aracın dinamizmi artıyor. Tasarım, ID.Buzz’ın dönüş dairesi çapının yaklaşık 11 metre olmasını da sağlıyor.

 

Lityum iyon batarya, 11 kW alternatif akımla (AC) şarj edilebildiği gibi, bir CCS konektörü aracılığıyla DC hızlı şarj istasyonunda 185 kW’a kadar artan bir güçte şarj edilebiliyor. Bu şekilde şarj edildiğinde, bataryanın şarj seviyesi yaklaşık 26 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e yükseliyor.

Elektrokromatik Panoramik “Smart Glass” Akıllı Cam Tavan

Elektrokromatik panoramik “Smart Glass” akıllı cam tavan, katmanlı cam yapısı ve değiştirilebilir sıvı kristal film özelliği sayesinde şeffaf veya opak hale getirilebiliyor. Cam tavan, tavan kaplamasındaki kontrol tuşları üzerinden veya bilgi-eğlence sistemi aracılığıyla opak/şeffaf olarak ayarlanabiliyor.

Beş koltuklu çok yönlü bir araç: ID.Buzz Pro

Bir MPV olan geniş ID.Buzz Pro, aileler, boş zaman aktiviteleri ve iş amaçlı kullanım için özel olarak tasarlandı. Sürücü ve ön koltuktaki yolcu için, iç kısımda standart olarak ayarlanabilir kolçakların bulunduğu koltuklar yer alıyor. Arkada kullanılan üçlü arka koltuk grubunda koltuk sırtlıkları öne doğru katlanabiliyor. Ekstra diz mesafesi veya ilave bagaj alanı oluşturulması için, arka koltuk grubunun iki parçasını uzunlamasına 150 mm hareket ettirmek de mümkün. ID.Buzz’da easy open/close özellikli elektrikli sağ ve sol kayar kapılar standart olarak sunuluyor. Geniş bagaj kapağının ötesinde açılan alanda ise – beş kişi otomobildeyken – 1.121 litre bagaj alanı (arkadaki koltukların sırtlıklarının üst kenarına kadar yüklenmiş şekilde) oluşuyor. Arka koltuklar katlandığında ise kapasite 2.205 litreye çıkıyor.

Panel Van’da yeni bir dönemin başlangıcı: ID.Buzz Cargo

ID.Buzz Cargo’nun 3.900 lt’lik yükleme alanı kapasitesi iki Euro palet için yer sağlıyor. ID.Buzz Cargo’da arka kanatlı kapı ve yukarı açılır kapılar tüketicilere seçenek olarak sunulurken, yolcu tarafında da sürgülü bir kapı bulunuyor.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Araçlar

Romanya Botoşani’ye Karsan’dan 38 Adet e-ATA 10!

Başta Avrupa olmak üzere dünyada toplu ulaşımın elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, yenilikçi ürünleriyle büyümeye devam ediyor. Ana hedef pazarlarından Romanya’da, distribütörü AAR (Anadolu Automobil Rom) aracılığıyla geçtiğimiz aylarda Botoșani Belediyesi’ne yapılan 30 adet e-JEST satışının ardından, Karsan şimdi de aynı şehirde 38 adet 10 metre e-ATA otobüsü için yeni bir anlaşmaya imza attı.  Aynı zamanda, Romanya’da Alba Lulia Belediyesi ile de 6 adet e-JEST satışı için de bir başka anlaşmaya daha imza atan Karsan, 2025 itibarıyla Romanya’nın en büyük elektrikli toplu taşıma filosuna sahip olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Karsan CEO’su Okan Baş, bu başarıyı şu sözlerle değerlendirdi: “Romanya bizim için çok önemli bir pazar, elektrikli alanındaki büyümemizin kilometre taşlarından biri. 2019’da %100 elektrikli e-JEST modelimizin ilk ihracatını Romanya’ya yaparak bu yolculuğa başladık. 2022’nin sonunda doğuştan elektrikli e-ATA modelimizin de ilk ihracatını buraya gerçekleştirmiştik. Bugün ise, Galati’den Botoșani’ye, Bacau’dan Sighisoșuara ve Alba Lulia’ya kadar son dönemde birçok şehirde kazandığımız ihalelerle 100 adet yeni elektrikli araç siparişi almış bulunuyoruz. Bu siparişleri teslim ettiğimizde, Romanya yollarında toplam 365 elektrikli aracımızla güçlü bir varlık göstereceğiz. Bu başarıda, Romanya distribütörümüz AAR ile sürdürdüğümüz güçlü iş birliğinin payı büyük. 2025’te Romanya’nın en büyük elektrikli toplu taşıma filosuna sahip marka olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.”

Toplu ulaşımda dünyanın en bilinen markalarından biri haline gelen Karsan, başta Avrupa olmak üzere dünyanın ulaşım altyapısını elektrikli, otonom ve hidrojen teknolojileriyle yenilemeye devam ediyor. Sektördeki en yenilikçi teknolojiyle teslim ettiği 1100 adetten fazla elektrikli aracıyla 23 ülkede hizmet veren Karsan, büyüme hedefleri doğrultusunda ana pazarlarından biri olan Romanya’daki varlığını güçlendiriyor. Romanya’daki araç parkını hızla genişleten Karsan, bugün itibarıyla 36 farklı noktada çevreci ve yüksek konforlu ulaşım çözümleri sunarak bölge halkına sürdürülebilir, yüksek konforlu ve modern bir toplu taşıma deneyimi sağlıyor.

Romanya halkı 365 elektrikli Karsan’la yolculuk edecek!

Karsan, çevreci ve ileri teknolojili toplu taşıma çözümleriyle Romanya’da ulaşımın geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Romanya’nın marka için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Romanya, elektrikli ulaşım alanındaki büyümemizin kilometre taşlarından biri. 2019’da %100 elektrikli e-JEST modelimizin ilk ihracatını Romanya’ya yaparak bu yolculuğa başladık. 2022’nin sonunda doğuştan elektrikli e-ATA modelimizin de ilk ihracatını buraya gerçekleştirmiştik. Bugün ise Galati, Botoșani, Bacau, Sighisoșuara ve Alba Lulia gibi son dönemde Romanya’nın pek çok şehrinde kazandığımız ihalelerle 100 adet yeni elektrikli araç siparişi almış bulunuyoruz. Bu siparişlerin teslimiyle Romanya’da toplamda 365 adet elektrikli araç parkına ulaşacağız. Ancak bununla da sınırlı kalmayacağız; önümüzdeki dönemde alacağımız yeni işler ile de bu elektrikli araç parkımızı daha da genişletmeyi hedefliyoruz” dedi. Baş, Romanya’daki bu başarılarının ardında, yenilikçi çözümlerine güvenen müşterileri ve distribütörleri AAR ile sürdürdükleri güçlü iş birliğinin yattığını belirterek, “2025 yılında Romanya’nın en büyük elektrikli toplu taşıma filosuna sahip olma hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz” diye ekledi.

e-ATA ve e-JEST: Geleceğin Ulaşım Teknolojisi

Karsan’ın tamamen elektrikli ürün ailesi, toplu taşımada sadece ulaşım değil, geleceğin teknolojisini sunuyor. Adını Türkçe’de “ailenin büyükleri” anlamına gelen Ata’dan alan e-ATA serisi, markanın en büyük otobüs modellerinden oluşuyor. Doğuştan elektrikli yapısıyla e-ATA, sunduğu yüksek performans ve geniş batarya seçenekleriyle toplu taşıma çözümlerinde fark yaratıyor. 150 kWh’tan 600 kWh’a kadar uzanan batarya seçenekleri, e-ATA’nın 450 kilometreye kadar menzil sunmasını sağlıyor. Sıfır emisyon hedefiyle üretilen bu araçlar, çevreci bir alternatif sunarken, hızlı şarj teknolojisi sayesinde 1 ile 4 saat arasında şarj edilebiliyor.

10 metrelik e-ATA modeli, 79 yolcu taşıma kapasitesine sahipken, 12 ve 18 metrelik versiyonlar daha fazla yolcu taşıma olanağı sunuyor. Elektrikli hub motorları, e-ATA’nın en dik yokuşları bile kolaylıkla aşmasını sağlarken, alçak taban yapısı yolculara engelsiz ve konforlu bir seyahat imkânı tanıyor. Romanya’nın Botoșani şehri için yapılan 38 adetlik e-ATA 10 metre anlaşması, Karsan’ın bu pazardaki gücünü daha da pekiştirirken, şehir içi ulaşımda çevre dostu ve modern bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Karsan’ın minibüs segmentindeki e-JEST ise kompakt yapısı, düşük enerji tüketimi ve 210 kilometreye kadar menzil sunarak şehir içi trafiğe mükemmel uyum sağlıyor. Alba Lulia şehri için çevre dostu ve konforlu bir çözüm olarak öne çıkan e-JEST için imzalanan anlaşma ile de Karsan Romanya’daki varlığını daha da güçlendiriyor. Karsan, e-ATA ve e-JEST modelleriyle sadece ulaşım çözümleri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğin temellerini atıyor.

Continue Reading

Elektrikli Araçlar

Citroën Mikro Mobilitenin Öncüsü Yeni Ami Modeliyle 2024 Paris Otomobil Fuarı’na Çıkartma Yaptı!

Otomotiv sektörüne getirdiği sıra dışı mobilite yaklaşımıyla dikkat çeken Ami, dünyanın en prestijli otomobil fuarlarından olan Paris Otomobil Fuarı’nda dördüncü yılını kutluyor. 65.000’in üzerinde kullanıcının gönlünü kazanan Ami’nin başarı hikayesi daha olgun ve arkadaş canlısı yeni bir yüzle devam ederken Citroën’i mikro mobilite yolunda yine liderliğe taşımaya hazırlanıyor. Fuar kapsamında 2025 yılında satışa sunulacak yeni Ami için özel bir ön gösterim ile Ami’nin gelecek vizyonunu gözler önüne seren konsept çalışması Ami Buggy Vision’da görücüye çıktı. Bu özel konsept, geleceğin mikromobilite yaklaşımını yansıtırken aynı zamanda Ami’nin geleceğine dair ipuçları da taşıyor. Citroën yaklaşık 6 metre yüksekliğindeki Ami Kulesi’nde Ami’nin 3 farklı karakteristik versiyonunu da sergileyerek 2024 Paris Otomobil Fuarı’nda adeta gövde gösterisi yaptı.

 Citroën, geleceğin ulaşım vizyonunubugünden sunan ve mikromobilite alanında çığır açan Ami’nin bu yıl dördüncü yaşınıkutluyor. 65.000’in üzerinde kişinin gönlünü kazanmasının yanı sıra daha çok şehir hayatında otomotiv çeşitliğinin dengelerini değiştiren gerçek bir sosyal fenomen haline gelen Ami, hafif, elektrikli ve sessiz bir mobilite çözümünü erişilebilir kılarak dört tekerlekli bisiklet dünyasını yeniden yorumluyor. Ami, sahip olduğu birçok özellikle günlük yaşama özgürlük, bağımsızlık ve kolaylık getirmesiyle dikkat çekiyor: 2 kişilik, kullanımı kolay ve 45 km/saate kadar hız yapabiliyor, 75 km menziliyle büyük ölçüde mikro mobilite ihtiyaçlarıyla uyumlu ve standart bir prizden şarj edilebiliyor. Bu özellikleriyle Ami, üst üste dört yıldır global çapta mikromobiliteye öncülük ediyor ve farklı versiyonlarıyla her yaşam tarzına hitap ediyor.

Mikromobilitenin öncüsü Ami yenilenmiş 2025 versiyonuyla fuarın parlayan yıldızı haline geldi!

Citroën, 2024 Paris Otomobil Fuarına Ami’nin iki yeni versiyonunun dünya tanıtımı ile damga vurdu. Bunlardan ilkini temsil eden ve 2025 yılında satışa sunulacak olan yeni nesil Ami, Citroën standını renklendirdi. Yeni Ami’nin ön yüzünde özgün ve sempatik bir tasarımyer alırken, şık ama aynı zamanda yaramaz bir tarzı ortaya koyan çizgiler öne çıkıyor. Ami’nin ön tarafı artık daha yalın ve gergin iken ön camın altında, kapsülün bulunduğu eğimli bir bölüm markanın yeni logosunu sergiliyor ve dikey bir alana doğru uzanıyor. Yeni Ami, tasarımını daha tanımlanabilir hale getiren yeni ön ve arka tasarım detaylarına da kavuşuyor. Göz kapaklarını andıran siyah bir tasarımla çevrelenen farlar, ön camın tabanından yukarı doğru yükselerek yeni ve daha etkileyici bir bakış sunuyor. Yüksekte konumlandırılan farlar Ami’ye yeni bir ifade ve imaj kazandırıyor. Bu iki far, geniş bir gülümsemeyi andıran kabartmalı yeni bir kapsülle birbirine bağlanarak Ami’nin neşeli ve yardımsever tarafını güçlendiriyor. Bu da Ami’nin genel tasarımına olgunluk katıyor.

Ami’de yer alan yeni logo, yoldan geçenlere hitap ediyormuş izlenimi veren açılı bir konuma sahip olmasıyla öne çıkıyor. Önceki nesle kıyasla, tamponun alt bölümü daha az yuvarlak ve daha güçlü bir tasarıma sahip. Bu unsurlar, Ami’nin genişlik algısını artırırken, yolda daha olgun görünmesini sağlıyor ve aynı zamanda oyuncu karakterini güçlendiriyor. Ami, gövdeyi belirginleştiren yan cephesindeki çizgiyle efsanevi öncüsü 2 CV modeline bazı göndermelerde bulunuyor. Yeni model, geçen nisan ayında tanıtılan Night Sépia tarzını yansıtıyor. Dünya tanıtımı Paris’te yapılan yeni nesil Ami, mevcut boyutlarını korumaya da devam ediyor.

Yeni nesil modelde yer alan çamurluklar aynı zamanda ön sağ ve arka sol köşelerde kalıplanmış çizgilerle efsanevi 2CV modeline bir gönderme de bulunuyor. 1948 yılında doğan ikonik Citroën 2CV modelinin ön çamurluklarındaki girintiye göndermeler de bulunan detaylar Ami’nin yeni neslinin köklerine ne kadar sadık olduğunu gösteriyor. Aslında 2025 yılında bu iki ikonik model arasında 77 yıl gibi uzun bir süre olsa da yeni Ami, hem tasarım hem de setöre liderlik anlamında 2CV’nin izinden gidiyor ve onun DNA’sını bugüne taşıyor.

Citroën Ami Buggy Vision konsepti ile Ami’nin geleceğine yakından bir bakış sunuyor!

Özgünlüğü ve farklı karakteriyle Ami, tasarımcılara her zaman ilham veren fantastik bir oyun alanı görevi görüyor. 2025 model Ami’nin tamamen özgür bir tasarım çalışması olan Ami Buggy Vision konsepti de yine Citroën standında sergilenen ve dünya tanıtımı yapılan bir diğer model yeniliği oldu. Yeni Ami Vision’ın tasarım felsefesinde tasarımcılar Kitesurf temasına odaklandılar. Böylece yeni Ami Buggy Vision konsepti, plaja gitmek ve harika sörf seanslarının tadını çıkarmak üzere ideal bir yol arkadaşı olarak tasarlanmasıyla öne çıkıyor. Eğlenceli, yalın ve tamamen elektrikli olup doğanın kalbindeki açık hava etkinliklerine mükemmel uyum sağlıyor.

Daha dengeli bir duruş için daha geniş konumlandırılan ve aracın yerden yüksekliğini artıran ama aynı zamanda maceracı ruhunu da yansıtan özel lastikler Ami’nin deneyselliğini vurguluyor. Lastikler, daha iyi yol tutuş için artık daha kalın dişlere sahip ve ortada beyaz bir Citroën logosu yer alıyor. Bu da konsepte güçlü bir karakter kazandırıyor. Dayanıklılığı ve korumayı vurgulamak üzere uygulanan siyah çamurluk korumaları aracın açık hava ruhunu daha da güçlendiriyor. Özel tasarımlı beyaz çıkartmalar çamurluk korumalarında yer alıyor ve tasarımı tamamlıyor.

Yeni Ami Buggy Vision konsepti, çamurluklarında yer alan çizgileriyle efsanevi 2CV modelinin tasarımına göndermeler yapıyor. Ayrıca yukarı doğru katlanarak açılan camlar da Ami ve 2CV arasındaki benzerliği gözler önüne seriyor. Citroën tarihine gönderme yapan tasarım detayları, konseptte kullanılan özel cam teknolojisi sayesinde yuvarlak sarı farlara da yansıyor. Ayrıca macera gecenin sonuna kadar süreceği için Ami Buggy Vision, ön camın üzerindeki kapakta yer alan bir LED barla donatılmış durumda. İç mekanda yer alan Citroën Advanced Comfort® koltuklar, kapitone görünümüne ve konforuna sahip yeni koltuk minderleriyle 2 yolcuya da gelişmiş bir konfor ve yolculuk deneyimi sunuyor.

Citroën‘in 2024 Paris Otomobil Fuarı’ndaki gözdesi: Ami Kulesi!

 

Citroën yaklaşık 6 metre yüksekliğindeki Ami Kulesi’nde Ami’nin 3 farklı karakteristik versiyonunu da sergileyerek 2024 Paris Otomobil Fuar’ında gövde gösterisi yaptı. Bu kule Citroën standının girişindeki konumuyla ziyaretçileri sergilenen modelleri keşfetmeye davet ederken, geleceğin mikromobilitesine farklı Ami modelleriyle yeni bir ön gösterim sunabilme imkanı sağlıyor.

Continue Reading

Elektrikli Araçlar

Çinli SAIC’in katı hâl bataryaları Cyber GTS’de kullanılacak

Çinli otomobil üreticisi SAIC, tamamen katı hâl bataryaları ile çalışan ilk elektrikli otomobilini önümüzdeki yılın ortalarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.Çin merkezli otomobil üreticisi SAIC, tamamen katı hâl bataryasından güç alan ilk otomobilini 2025 yılının ikinci yarısında piyasaya süreceğini açıkladı.

Şirketin katı hâl bataryası, MG markası altında piyasaya sürülecek Cyber GTS’de kullanılacak. Böylece SAIC, katı hâl bataryalarını ticari olarak kullanıma sunan ilk üretici olacak.

Katı hâl bataryaları, elektrikli otomobillerde yaygın olarak kullanılan lityum iyon pillerden farklı olarak sıvı yerine katı elektrolit kullanıyor. Bu durum, pilin hacmini ve kütlesini azaltarak enerji yoğunluğunu artırıyor. Katı hâl pilleri ayrıca çok daha hızlı şarj olabiliyor.

Continue Reading

Popüler