Connect with us

Otomotiv

Yeni Opel Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe tanıtıldı

Alman otomobil üreticisi Opel, 2024 yılına kadar portföyündeki her modelin elektrikli bir versiyonunu sunma ve 2028 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmaya yönelik planları kapsamında yeni bir atağa kalktı. Opel’in performanslı elektrikli modelleri için oluşturduğu, “Grand Sport elektrik” anlamını taşıyan yeni alt markası GSe, kompakt sınıfta Opel Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe modelleriyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Şarj edilebilir hibrit modeller Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe, performans dışında emisyonsuz ulaşım da sağlıyor.  

Sadece GSe’ye özel bir şasi barındıran ikili, sportif sürüş deneyimi, özel direksiyon ayarı ve benzersiz süspansiyonlarıyla hem dinamik hem de çevreci özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ünlü Manta GSe konseptinde sunulan 18 inç hafif alaşım jantlar ve özel AGR sertifikalı GSe ön koltuklar, Opel GSe’ye özel tasarım detayları olarak öne çıkıyor.

 Opel, Corsa-e’den Movano-e’ye uzanan kapsamlı elektrikli model yelpazesindeki performans modellerini ayrı bir alt marka olarak “Grand Sport elektrik” (Gse) altında topluyor. Bu strateji kapsamında kompakt sınıftaki modeller, Opel Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe olarak adlandırılıyor. GSe alt markasının açıklanmasıyla beraber büyük yankı uyandıran şimşek logolu Alman markanın, 2024 yılına kadar portföyündeki her modelin elektrikli bir versiyonunu sunma ve 2028 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmaya yönelik net planları öne çıkıyor. Bu kapsamda Opel, GSe serisinin merkezine konumlandırılan Astra Sports Tourer ve Astra hatchback modellerinde, ileri teknoloji ürünü şarj edilebilir hibrit güç-aktarma sistemiyle çevre sorumluluğu, sürüş konforu ve performans arasında optimum dengeyi kullanıma sunuyor. 165 kW/225 HP sistem gücü ve 360 Nm maksimum tork ile yeni Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe (WLTP karma yakıt tüketimi: 1,2-1,1 lt/100 km, CO2 emisyonları 26-25 gr/km; geçici değerler) fren, hızlanma ve maksimum hız gibi kriterlerde kendi sınıflarının en iyileriyle aynı seviyede bulunuyor.

Opel CEO’su Florian Huettl

yeni GSe modellerini: “Yeni Astra GSe ve yeni Astra Sports Tourer GSe, 2028 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olma stratejimizle örtüşüyor. Dolayısıyla dinamik yeni alt markamızı pazara sunmak için ideal otomobiller. GSe’nin yakın gelecekte ürün gamımızın tepe noktası ve sportif alt markamız olarak geri döneceğini duyurmaktan çok mutluyum. Çok beğenilen yeni, iddialı ve yalın tasarım dilimizde olduğu gibi, bir kez daha zengin mirasımızdan ilham aldık ve ona modern bir dokunuş kazandırdık. GSe logosu gelecekte sadece dinamik ve eğlenceli otomobilleri ifade etmekle kalmayacak, aynı zamanda tamamen elektrikli bir marka olma konusundaki iddialı planlarımızla uyumlu olarak Grand Sport elektrik kavramını da temsil edecek.” sözleriyle değerlendirdi.

Verimlilikte ve performansta yeni standartlar

Yeni modeller ayrıca sürüş keyfi için yeni standartlar belirliyor. Diğer kardeşlerine kıyasla GSe versiyonları daha çevik ve daha hassas sürüş özellikleri sergiliyor. Direksiyon, süspansiyon ve fren sistemleri, sürücüden gelen emirlere anında ve kontrollü bir yanıt veriyor. Alman otomobil üreticisi, yeni Opel Astra GSe modellerini 10 milimetre alçaltılmış özel bir şasi ile donatarak performans odaklı kullanım özellikleri sunuyor. Yeni modeller, rakipleriyle karşılaştırıldığında viraj alma, fren yapma ve her Opel gibi yüksek hızlı otoyol sürüşlerinde üstün stabilite sağlıyor. Direksiyonun sportif kurulumu GSe’ye özel. Ön ve arka süspansiyonun yayları ve yağlı amortisörleri sadece üstün sürüş dinamikleri değil aynı zamanda konfor için de özel olarak ayarlandı. Amortisörler, yüksek frekanslarda (Süspansiyon Kontrolü) ve düşük frekanslarda (Gövde Kontrolü) olmak üzere farklı sönümleme özellikleri sağlayan KONI FSD (Frekans Seçici Sönümleme) teknolojisine sahip. ESP ayarları da GSe modellerine özel ve etkinleştirme eşiği ise dinamik sürüş davranışına uyacak şekilde ayarlandı.

Cesur ve yalın Astra tasarımı ile imza niteliğindeki GSe tasarım unsurları bir arada

Yeni nesil Opel Astra, marka için cesur ve yalın tasarımın ifadesi. GSe’nin imza niteliğindeki tasarım ipuçları ona daha da amaca yönelik bir görünüm kazandırıyor. Dışarıdan bakıldığında çok beğenilen, tamamen elektrikli Manta GSe konseptinden ilham alınarak tasarlanan 18 inç hafif alaşım jantlar, özel ön tampon ve ön panel ile bagaj kapağındaki GSe logosu, dinamik GSe karakterini güçlendiriyor. İçeride Alcantara ile süslenen performans tipi ön koltuklar sportiflik duygusunu vurguluyor. Bunlar sadece GSe’ye özgü olmakla kalmıyor, aynı zamanda AGR sertifikası sayesinde Opel’in özellikle Astra ile kompakt sınıfta, üstün koltuk ergonomisi konusunda uzun süredir devam eden itibarını destekliyor. Opel “GSe” logosu, Opel Commodore GS/E ve Opel Monza GSE örneğinde olduğu gibi geleneksel olarak Grand Sport Enjeksiyon kavramının kısaltması olarak kullanılıyordu. Yeni haliyle Gse, Opel’in sportif alt markası olarak “Grand Sport elektrik” anlamına geliyor.

Efsanelerden ilham alındı

Opel, kısa bir süre önce 1970’lerin Manta efsanesinin modern bir yorumu olan Manta GSe’yi lanse etmişti. Bu konsept, 1970’lerin çizgilerinin günümüzde ne kadar ölümsüz olduğunu gösterdi. Yarım asır önce kullanılan heykelsi, sade çizgiler ve tasarım ayrıntılarının günümüzde de Opel tasarım felsefesine muhteşem uyumuna şahit olunmuştu. Tasarımdaki güçlü ve net duruş, kendinden emin bir şekilde, elektrikli, emisyonsuz ve heyecan verici yeni bir geleceği başlatıyor. Opel Manta GSe aynı zamanda; ızgara, aydınlatma sistemi ve Şimşek logosunu organik olarak tek bir modüle birleştiren yeni marka yüzü, “Opel Vizör” tasarımına ilham veren Manta A’ya bir saygı duruşu niteliğini de taşıyor. Yeni Opel Astra ve Opel Astra Sports Tourer dahil olmak üzere tüm yeni Opel modellerinde bu Vizör kullanılıyor. Ödüllü Manta GSe aynı zamanda, ister binek ister hafif ticari araç olsun, markanın elektrikliye geçiş yolunda uyguladığı “sadece elektrikli” yaklaşımını izliyor. Opel bugün; Grandland ve Astra gibi şarj edilebilir hibrit modellerden hafif ticari araçlara kadar 12 elektrikli model sunuyor.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Otomobiller

Huawei lüks elektrikli sedan otomobil geliştirdi

Çinli teknoloji şirketi Huawei, geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u iki farklı versiyonla Çin’de satışa sundu.

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, SAIC ile işbirliği içinde geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u Çin’de satışa sundu. Araç, “S9 Max” ve “S9 Ultra” olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürüldü.
Aracın tek şarjla sunduğu menzilin seçilen versiyona göre 721 veya 816 kilometre olduğu belirtildi.

Stelato S9’un bilgi-eğlence sistemi, Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Araç ayrıca, sürüş güvenliğini artırmak için şirketin gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatılıyor.

Continue Reading

Otomotiv

Türkiye’de otomotiv yatırımı için imzaya yakın ikinci firma ortaya çıktı: Chery

Çinli BYD’den sonra otomotivde doğrudan yatırım imzasına en yakın adayın Chery olduğu belirtiliyor. Yetkililer Chery’nin Türkiye’de planladığı yatırım sürecinde ciddi ilerleme kaydettiğini ancak fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunmasının görüşmelerin uzamasına neden olduğu iddia ediliyor.

Çinli elektrikli otomotiv üreticisi BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırım kararının ardından gözler masadaki diğer yatırımcılara çevrildi.

CNBC-e’den Emre Eser’in yetkililerden edindiği bilgilere göre şu an imzaya en yakın ikinci yabancı yatırımcı bir diğer Çinli otomotiv devi Chery.

Cherry ile görüşmeler sürüyor

Hem Türkiye pazarındaki güçlü büyümesini sürdürmek hem de Türkiye üzerinden Avrupa ve diğer yakın pazarlara daha fazla ihracat yapmak isteyen Chery, yatırım için Ankara ile görüşmelerini sürdürüyor.

Ancak fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunması görüşmelerin uzamasına neden oluyor. Türkiye; hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda verilecek teşviklerin esnetilemeyeceğini belirtiyor.

Fabrika için düşünülen iller: Samsun ve Manisa

Chery’nin Türkiye’de kurmayı düşündüğü fabrika için şimdiye kadar Samsun ve Manisa alternatiflerini değerlendirdiği belirtiliyor. Sürecin eylül ayı ile birlikte daha da netlik kazanacağı öngörülüyor.

Çinli MG de sırada mı?

Chery’den sonra yatırıma en yakın başka bir otomotiv üreticisinin de yine bir Çinli olan MG olduğu söyleniyor.

Ayrıca güneş ve rüzgar enerjisinde de Çinlilerin yatırım görüşmelerini sürdürdüğü dile getiriliyor.

Çinli markaların Türkiye pazarındaki yükselişi aydan aya devam ediyor. Son olarak Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) temmuz ayı verilerine göre Chery otomobil satışlarında Volkswagen (7 bin 152) ve Fiat’ın (6 bin 706) ardından 6 bin 638 adet ile üçüncü sırada yer alıyor. Aynı listede Renault 6 bin 402 adet ile dördüncü Toyota ise 4 bin151 adetle beşinci sırada bulunuyor.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Tesla Çin’de rakibi BYD’ye karşı kan kaybediyor

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla Nisan ayında 62 bin167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi. Çinli rakibi BYD’nin satışları ise 312 bin 48 adet oldu.Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Çin üretimi araç satışı Nisan’da bir önceki yıla göre yüzde 18 azaldı.

Çin Binek Araç Birliği verilerine göre, elektrikli araç üreticisi Tesla, 2024 yılı Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla %18 azalışla 62 bin 167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi.

Çin’de üretilmiş Model 3 ve Model Y araçlarının teslimat rakamlarında, Mart ayına kıyasla %30,2 azalış görüldü.

BYD’NİN SATIŞLARI %49 ARTTI

Şirketin Çinli rakibi BYD geçen yılın aynı ayına kıyasla %48,97 artışla 312,048 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Continue Reading

Popüler