Connect with us

Otomotiv

BorgWarner, Wolfspeed’e 500 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak

Küresel satış sonrası otomotiv pazarına yenilikçi ürünler sunan ve Delphi Technologies’i bünyesinde barındıran BorgWarner, silisyum karbür teknolojisinde dünya lideri Wolfspeed’e 500 milyon dolarlık yatırım yapacak ve silisyum karbür cihazlar için yıllık 650 milyon dolara varan üretim kapasitesini güvence altına alacak. Silisyum karbür cihaz tedarikine erişim, BorgWarner’ın invertör büyüme planı ve Charge Forward (İleriye Şarj) hedefleri için büyük önem taşıyor. BorgWarner ve Wolfspeed, ayrıca teknoloji geliştirmeyi hızlandırmak üzere daha derin iş birliği fırsatlarını da araştıracak.

Otomotiv dünyasını ileri taşıyan yeniliklere imza atan ve satış sonrası hizmetler alanında global çözümler sağlayan Delphi Technologies’i bünyesinde barındıran BorgWarner, büyük bir stratejik ortaklığa imza attı. BorgWarner, silisyum karbür teknolojisinde dünya lideri Wolfspeed’in silisyum karbür cihaz kapasite koridoru için Wolfspeed’in finansman işlemine 500 milyon dolar yatırım yaptıklarını duyurdu. BorgWarner, Wolfspeed ile yapılan çok yıllık anlaşmaya göre gereksinimleri doğrultusunda, yılda 650 milyon dolara kadar cihaz satın alma hakkına sahip olacak.

“Elektrikli araçlara olan geçişi hızlandıracağına inanıyoruz”

Elektrikli araç faaliyetlerinin hızlanmaya devam etmesiyle, silisyum karbür bazlı güç elektroniğinin müşterileri için her geçen gün daha da önem kazandığına değinen BorgWarner Başkan ve CEO’su Frédéric Lissalde “Bu anlaşmanın, BorgWarner’ın invertör işinde büyüme planlarımız için öneme sahip olan kaliteli silikon karbür cihazlarının güvenilir şekilde tedarik edebilmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. BorgWarner’ın üst seviye Viper güç anahtarları ve invertör teknolojisini esas alan, silisyum karbürde lider Wolfspeed ile yeni nesil silisyum karbür ürünlerinin potansiyel gelişimi üzerinde birlikte çalışma fırsatı bulmuş olmak bizler için heyecan verici. Wolfspeed ile olan ilişkimizin yeniliği teşvik edeceğine, global olarak elektrikli araçlara geçişi hızlandıracağına ve BorgWarner’ın temiz enerji açısından verimli bir dünya vizyonunu ilerleteceğine inanıyoruz” dedi.
BorgWarner, Charge Forward (İleriye Şarj) stratejisi kapsamında 2021’de 350 milyon dolara yakın olan elektrikli araç gelirinin 2025 yılında 4,5 milyar dolara ulaşmasını hedefliyor. BorgWarner, şirketin üçüncü çeyrek sonuçlarında açıklanan yeni anlaşmalar ve satın almalar dahilinde, 2025 yılına kadar yaklaşık 4 milyar dolarlık elektrikli araç geliri elde etmeyi hedefliyor.
“Endüstri geçişi silisyumdan silisyum karbüre doğru devam edecek”

Yapılan açıklama, iki stratejik ortağın silikon karbür bazlı cihazlara yönelik artan talebi daha iyi desteklemek için izlediği yaratıcı çözümleri gösteriyor. BorgWarner ve Wolfspeed ortaklığının uzun yıllara dayandığını belirten Wolfspeed Başkanı ve CEO’su Gregg Lowe, “Kapasite artırma çabalarımızı desteklemek için, hayata geçecek yatırımı güvence altına almaktan ve müşteriler için istikrarlı bir ürün tedariki sağlayacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu anlaşma, Kuzey Carolina’daki multi-milyar dolarlık malzeme genişletme hedefimizle birleştiğinde, endüstri geçişinin silisyumdan silisyum karbüre doğru devam ettiğini de doğruluyor” dedi.

 

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Otomobiller

Huawei lüks elektrikli sedan otomobil geliştirdi

Çinli teknoloji şirketi Huawei, geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u iki farklı versiyonla Çin’de satışa sundu.

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, SAIC ile işbirliği içinde geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u Çin’de satışa sundu. Araç, “S9 Max” ve “S9 Ultra” olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürüldü.
Aracın tek şarjla sunduğu menzilin seçilen versiyona göre 721 veya 816 kilometre olduğu belirtildi.

Stelato S9’un bilgi-eğlence sistemi, Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Araç ayrıca, sürüş güvenliğini artırmak için şirketin gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatılıyor.

Continue Reading

Otomotiv

Türkiye’de otomotiv yatırımı için imzaya yakın ikinci firma ortaya çıktı: Chery

Çinli BYD’den sonra otomotivde doğrudan yatırım imzasına en yakın adayın Chery olduğu belirtiliyor. Yetkililer Chery’nin Türkiye’de planladığı yatırım sürecinde ciddi ilerleme kaydettiğini ancak fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunmasının görüşmelerin uzamasına neden olduğu iddia ediliyor.

Çinli elektrikli otomotiv üreticisi BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırım kararının ardından gözler masadaki diğer yatırımcılara çevrildi.

CNBC-e’den Emre Eser’in yetkililerden edindiği bilgilere göre şu an imzaya en yakın ikinci yabancı yatırımcı bir diğer Çinli otomotiv devi Chery.

Cherry ile görüşmeler sürüyor

Hem Türkiye pazarındaki güçlü büyümesini sürdürmek hem de Türkiye üzerinden Avrupa ve diğer yakın pazarlara daha fazla ihracat yapmak isteyen Chery, yatırım için Ankara ile görüşmelerini sürdürüyor.

Ancak fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunması görüşmelerin uzamasına neden oluyor. Türkiye; hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda verilecek teşviklerin esnetilemeyeceğini belirtiyor.

Fabrika için düşünülen iller: Samsun ve Manisa

Chery’nin Türkiye’de kurmayı düşündüğü fabrika için şimdiye kadar Samsun ve Manisa alternatiflerini değerlendirdiği belirtiliyor. Sürecin eylül ayı ile birlikte daha da netlik kazanacağı öngörülüyor.

Çinli MG de sırada mı?

Chery’den sonra yatırıma en yakın başka bir otomotiv üreticisinin de yine bir Çinli olan MG olduğu söyleniyor.

Ayrıca güneş ve rüzgar enerjisinde de Çinlilerin yatırım görüşmelerini sürdürdüğü dile getiriliyor.

Çinli markaların Türkiye pazarındaki yükselişi aydan aya devam ediyor. Son olarak Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) temmuz ayı verilerine göre Chery otomobil satışlarında Volkswagen (7 bin 152) ve Fiat’ın (6 bin 706) ardından 6 bin 638 adet ile üçüncü sırada yer alıyor. Aynı listede Renault 6 bin 402 adet ile dördüncü Toyota ise 4 bin151 adetle beşinci sırada bulunuyor.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Tesla Çin’de rakibi BYD’ye karşı kan kaybediyor

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla Nisan ayında 62 bin167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi. Çinli rakibi BYD’nin satışları ise 312 bin 48 adet oldu.Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Çin üretimi araç satışı Nisan’da bir önceki yıla göre yüzde 18 azaldı.

Çin Binek Araç Birliği verilerine göre, elektrikli araç üreticisi Tesla, 2024 yılı Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla %18 azalışla 62 bin 167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi.

Çin’de üretilmiş Model 3 ve Model Y araçlarının teslimat rakamlarında, Mart ayına kıyasla %30,2 azalış görüldü.

BYD’NİN SATIŞLARI %49 ARTTI

Şirketin Çinli rakibi BYD geçen yılın aynı ayına kıyasla %48,97 artışla 312,048 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Continue Reading

Popüler