Connect with us

Otomotiv

BLACK BADGE CULLINAN ‘BLUE SHADOW’: UZAY SINIRINA YAPILAN BİR SEYAHAT !

Rolls-Royce Motor Cars, Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’ Özel Otomobil Koleksiyonunu duyurdu. Bu koleksiyon, atmosferin bitip uzayın başladığı yer olarak bilinen Karman çizgisinden ilham alınarak tasarlandı.

Rolls-Royce tasarımcıları, Blue Shadow’u keşif ruhunun coşkulu bir kutlaması olarak nitelendiriyor.

Uzayı gökyüzünden ayıran Karman hattında, dünya atmosferinin görünür kenarı mavi bir hale şeklinde ortaya çıkar.

Bu etkileyici manzara, otomobilin altı kat boya,  beş farklı mavi tonunu derin siyah bir renkle birleştirerek boyanmış fasia ve kapı panellerinde yakalandı. Son dokunuş, içinde mavi ve şeffaf cam parçacıkları bulunan bir şeffaf kaplama tabakası kullanılarak büyüleyici üç boyutlu bir etki yaratıldı.

Otomobil üreticisi koleksiyonunda, Starlight Tavan Döşemesini daha da üst seviyeye taşıdı. Ay yüzeyini üç boyutlu olarak temsil eden işlemeler, beş farklı renk içeriyor. Her biri farklı bir teknikle uygulanan iplikler, kendine özgü bir doku yaratıyor. Lunar Starlight Headliner, toplamda 250.000 ayrı dikiş ve 1.183 fiber optik yıldız içeriyor.

Rolls-Royce için bir ilki temsil eden ön ve arka koltuklar, dünyanın uzaydan görünümünden esinlenerek tasarlanmış delikli desenlerle dikkat çekiyor. Bu desenler, derideki küçük deliklerin bir araya gelmesiyle kıtaların ve okyanusların üzerinde duran, sürekli değişen bulut görünümü sunuyor. Her koltuğa ayrı ayrı yerleştirilmiş 75.000’den fazla delik bulunuyor ve koltuklar uzaydan dünyaya bakış izlenimini yaratmak için benzersiz bir görsel etki oluşturuyor.

Tasarım ekibi, dünya çapında sadece 62 örnekle sınırlı olarak üretilen otomobil için yeni bir dizi aksesuar tasarladı. Bu özel aksesuarlar, otomobilin üzerindeki deseni devam ettiren özel iç mekan araba örtüsü ve aynı renk grubunu taşıyan bir bagaj seti ile tamamlanıyor.

Ayrıca müşterilerin tam boyutlu Black Badge Cullinan Blue Shadow araçlarının bir kopyası da özelleştirilmiş tüm koleksiyon detaylarını içeren iç mekan ile birlikte, 1:8 ölçeğinde özel sipariş üzerine üretilecek.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Otomobiller

Tesla Çin’de rakibi BYD’ye karşı kan kaybediyor

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla Nisan ayında 62 bin167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi. Çinli rakibi BYD’nin satışları ise 312 bin 48 adet oldu.Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Çin üretimi araç satışı Nisan’da bir önceki yıla göre yüzde 18 azaldı.

Çin Binek Araç Birliği verilerine göre, elektrikli araç üreticisi Tesla, 2024 yılı Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla %18 azalışla 62 bin 167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi.

Çin’de üretilmiş Model 3 ve Model Y araçlarının teslimat rakamlarında, Mart ayına kıyasla %30,2 azalış görüldü.

BYD’NİN SATIŞLARI %49 ARTTI

Şirketin Çinli rakibi BYD geçen yılın aynı ayına kıyasla %48,97 artışla 312,048 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Continue Reading

Otomotiv Sektörü

Hyundai Open Golf Turnuvası Ödülleri Takdim Edildi

Hyundai ve Kemer Golf Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği turnuvanın kazananları ödüllerini aldı. Turnuvaya 200’den fazla sporcu katılırken yarışmacılar birincilik için hünerleri sergiledi.

Şampiyonlara ödüllerini Hyundai Assan ve Kemer Golf Kulübü üst düzey yöneticileri verdi.

Ülkemizdeki sanatsal ve sportif etkinliklerine desteklerini sürdüren Hyundai Assan, 11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Kemer Golf Kulübü ile birlikte özel bir turnuva düzenledi. Yarışmacılar ve onları yalnız bırakmayan sporseverler, ilk olarak 11 Mayıs Cumartesi günü turnuvanın başlangıcına tanık oldular. Hyundai Open Golf Turnuvası, tecrübeli yarışmacılar arasındaki rekabete de sahne oldu. Toplam 14 kategoriden oluşan turnuvaya 200’den fazla sporcu katılırken, kupa töreni ise 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi. Hyundai Open Golf Turnuvası 2024 Kadınlar A kategorisinde Fatma Aytaş birinci olurken Erkekler A kategorisinde ise Ayhan Elmas zafere ulaştı. Oldukça heyecanlı ve keyifli geçen Hyundai Open Golf Turnuvası, aynı zamanda sanat ve iş dünyasından ünlü isimleri de bir araya getirdi. Türkiye Golf Federasyonu’nun yönetiminde gerçekleştirilen turnuvanın kupa törenine Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim, Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, Hyundai Assan Satış Direktörü Jong Weon Choi ve diğer üst düzey yöneticiler katılarak ödül törenindeki heyecana ortak oldu. Ayrıca Hyundai Assan, turnuva boyunca yeni elektrikli modelleriyle bir test sürüşü etkinliği de düzenledi. Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Yeni KONA Elektrik, IONIQ 5 ve IONIQ 6, Kemer Country Golf ziyaretçileri tarafından test edildi.

Hyundai Assan, geleneksel olarak her yıl düzenlenen turnuvalara sponsor olarak sporun çeşitli dallarındaki sürdürülebilirliğini desteklerken aynı zamanda 7’den 70’e herkesin daha fazla sosyalleşmesi adına gerekli girişimlerde bulunmaya devam edecek.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Nisanda satılan her 2 elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Türkiye elektrikli otomobil pazarında nisan ayında satış lideri 3 bin 3 adetle Togg olmaya devam etti.

AA muhabirinin Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2024 Nisan’da otomobil ve hafif ticari araç satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 azalarak 75 bin 919 adet oldu.

Nisanda otomobil satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,61 azalarak 61 bin 448 olurken hafif ticari araç satışları da yüzde 28,6 azalışla 14 bin 471 şeklinde gerçekleşti.

Söz konusu dönemde otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 10 yıllık nisan ayı ortalama satışlarına göre ise yüzde 16,2 büyüme gösterdi.

“Tam elektrikli” otomobil satışları yüzde 266,2 arttı

Nisan ayında “tam elektrikli” otomobil satış sayısı yüzde 266,2 artışla 6 bin 97 oldu. Tam elektrikli otomobillerin toplam satışlar içindeki payı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,2’den yüzde 9,9’a, hibrit otomobillerin payı yüzde 11,3’ten yüzde 17,4’e yükseldi.

“Tam elektrikli”, “uzatılmış menzil elektrikli” ve “hibrit” araçlar ele alındığında, toplam pazarın yüzde 28,1’inin, içinde elektrikli motor da bulunan araçlardan oluştuğu görüldü.

Togg T10X pazar lideri olmaya devam etti

ODMD verilerine göre, elektrikli otomobil markaları arasında yükselişi devam eden Togg, nisanda da pazar liderliğini sürdürdü.

Nisanda 3 bin 3 adet satılan Togg, en yakın rakibine 2 bin 264 adet fark attı.

Bu dönemde Togg’un elektrikli otomobil pazar payı yüzde 49,25 olarak kayıtlara geçti. Bir diğer ifadeyle satılan her 2 elektrikli otomobilden 1’i Togg T10X oldu.

Yılın 4 aylık verilerine bakıldığında ise Togg’un elektrikli satışlarında pazar payı 7 bin 148 satışla yüzde 35,29 seviyesinde gerçekleşti.

En fazla satılan elektrikli modeller

Elektrikli otomobil pazarına model bazlı bakıldığında nisanda Togg T10X’in ardından satışlarda 739 adetle SsangYong Torres ve 361 adetle BMW X1 sıralandı.

Hyundai IONIQ 5, 239 adetle dördüncü ve Volvo XC40 da 185 adetle beşinci sırada yer aldı.

ABD merkezli otomobil üreticisi Tesla ise 27 satış gerçekleştirdi.

AA

Continue Reading

Popüler