Connect with us

Otomotiv

Mobil Oil desteği, kadın işyeri sahiplerini güçlendirecek

Mobil Oil Türk AŞ’nin TEB, Renaissance İstanbul Polat Bosphorus ve WEConnect International’ın hayata geçirdiği Satın Almacıyla Tanışma Toplantısı – İstanbul ve Ötesi”, bu yıl 7’nci kez gerçekleştirildi.

Türkiye’de kurulan ilk madeni yağ ve akaryakıt firması olan Mobil Oil Türk AŞ, iş dünyasında kadın nüfusunun artırılması için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Mobil Oil Türk AŞ, dünyanın birçok ülkesindeki kadın iş sahiplerine, büyük kurumların tedarik zincirine dahil olmaları için fırsatlar sunan WEConnect International ile birlikte hayata geçirdiği örnek iş birliğiyle kadınlara networklerini geliştirme imkânı sağlıyor. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Satın Almacıyla Tanışma Toplantısı – İstanbul ve Ötesi” Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel’de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

eda-demir-2.jpgBüyük bir kaynak kullanılmıyor!

Etkinlik kapsamında dünya çapında ve Türkiye’de kadın sahipliğindeki işletmelerin desteklenmesi ve “Kadının tedarik zincirinde güçlenmesi” amaçlanıyor. Etkinlikte, “Tedarikte Çeşitlilik” ilkesini benimseyen ve kendi tedarik zincirine kadın iş sahiplerini katmayı hedefleyen birçok global ve lokal şirketin üst düzey yöneticileri bir araya getirildi. İş hayatında kadının önemine dikkat çeken ExxonMobil Madeni Yağlar Avrupa, Afrika, Orta Doğu Sürdürülebilirlik Yöneticisi Eda Demir, “Dünya Bankası’nın yaptığı bir çalışmaya göre, kadın iş yeri sahiplerine ya da kadına ekonomik anlamda bir destek verildiğinde, kadın aldığı o desteğin yüzde 90’ını sağlığa, eğitme ve çevresine fayda olarak geri veriyor” dedi. Dünyadaki toplam finansmanın sadece yüzde 1’inin kadınlara sağlandığını vurgulayan Eda Demir, “Devlet ihalelerinde kadınlara verilen iş yine aynı yüzdelerde. Bir finansal çalışmaya göre de bugün kadınlara, erkeklere tanınan eşit haklar verilse, dünyanın gayrisafi milli hasılası 28 trilyon dolar büyüyecek. Bugün kullanılmayan korkunç büyük bir kaynaktan bahsediyoruz” diye konuştu.

İş yerlerinin sadece yüzde 1,3’ü kadınların!

Türkiye’nin OECD’ye göre bile çok geride olduğuna işaret eden Eda Demir, şöyle devam etti: “Kadın nüfusumuz, toplam nüfusun yarısı ama sadece yüzde 25 civarında kadın iş hayatında. İş hayatındaki kadınlarımıza baktığımızda bunlar sezonluk, ağırlıklı tarım işçisi. Kadın iş yeri sahipliği oranı yüzde 1,3. Bir tarafta tam olarak potansiyelini kullanamadığımız korkunç zeki, üretici, 1’i 5 yapan bir cinsiyet grubu var. Şimdi Exxon Mobil bir kere bunun farkında, global düzeyde de farkında. Biz yıllardır Women’s Economic Opportunity adıyla başlayan bir girişime destek veriyoruz. Biliyorsunuz; Birleşmiş Milletler’in 17 sürdürülebilirlik hedefi var. Bunun 14’ü için uğraş gösteriyoruz ama bizim için sosyal anlamda ağırlık noktası sağlık, eğitim ve kadındır.”

Kadınlara fırsat yaratmaya devam edeceğiz!

90’dan fazla ülkede 10 binlerce kadına farklı STK’lar üzerinden ulaştıklarını belirten Eda Demir, “WEConnect, 2009 yılında kurulmuş ve biz 2017’den beri bu STK’yı destekliyoruz. Çünkü şunu görüyoruz. Kadın iş yeri sahiplerine biz destek verirsek şirket için de avantajlı çünkü kadın iş yerleri bir kere çevik, hızlı, yaratıcı ve tabii ki rekabetçi. O yüzden bizim satın almalarımızın 3 milyar doları bugün itibarıyla lokal ve kadın diye dediğimiz gruplardan yapılıyor dünyada. 2025 için de hedefimiz 6 milyar dolar. WEConnect bize kadın iş yeri sahipleriyle buluşmamızı sağlıyor. Hedefimiz bu iş birliği ile başka kurumları da bu fırsattan faydalandırmak. Aktiviteler yapıyoruz, 7’ncisini yaparak bugüne kadar 300’den fazla değerli kadın iş yeri sahibine ulaştık” dedi. Organizasyon kapsamında düzenlenen oturumlarda 5 kadın girişimci projelerini tanıtma fırsatı buldu. Söz konusu projeler, jürinin oylarıyla derecelendirildi. Bu kapsamda her bir kadın girişimci için bir jüri üyesi mentorluk desteği sağlayacak.

Kadınları tedarik zincirine dahil ediyor!

WEConnect International’ın, 2009’dan beri dünyada, 2013’ten bu yana da Türkiye’de faaliyet gösterdiğini söyleyen WEConnect Türkiye Direktörü Nurdan Gündoğdu ise, “Hedefimiz 140’tan fazla ülkedeki kadın iş sahiplerini global şirketlerin ve kurumların tedarik zincirine dahil etmek. Yaptığımız çalışmalarla WECommunity Platformu’nda yer alan 17 binden fazla kayıtlı kadın girişimci, 180’den fazla kurumsal üyeye ulaşarak global pazarlara açılma şansı elde ediyor” dedi.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Otomobiller

Togg, kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı sunuyor

Togg, daha fazla kullanıcıyı T10X ile buluşturmak için mart ayında da fiyat artırmadı ve bayram öncesine özel cazip finansman seçeneklerini katladı. Buna göre T10X’in en donanımlı versiyonu olan V2 için bireysel müşterilere ayda 25 bin 433 TL’den başlayan geri ödemeyle 500 bin TL veya ayda 48 bin 915 TL’den başlayan geri ödemeyle 900 bin TL arasında değişen kredi imkanları sunuluyor. Kurumsal müşteriler için de 500 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında değişen kredi ve 48 aya varan vade seçenekleri sağlanıyor.

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, T10X sahibi olmak isteyenlere mart ayında da farklı finansman avantajları sunmaya devam ediyor. Sadece mart ayında geçerli olmak üzere gerek satış fiyatında gerekse finansman koşullarında kaçırılmayacak fırsatlar sağlayan Togg, hem bireysel hem kurumsal müşterilerin kiralar gibi T10X sahibi olmasının önünü açıyor.

Bireysel kullanıcılar için 500 bin, 700 bin ve 900 bin TL kredi seçenekleri var

Mart kampanyası kapsamında bireysel kullanıcılar T10X V2 için farklı ödeme seçenekleri arasından bir seçim yapabilecek. Buna göre kullanıcılar V2 için 500 bin TL krediye %0 faizli 12 ay vadeli 41 bin 666 TL geri ödemeli veya %2.29 faizli 30 ay vadeli 25 bin 433 TL geri ödemeli seçenekten yararlanabilecek. Daha yüksek kredi kullanmak isteyen kullanıcılar, mart boyunca 700 bin TL krediye 1.19 faizli 12 ay vadeli 64 bin 364 TL geri ödemeli veya 2.49 faizli 30 ay vadeli 36 bin 816 TL geri ödemeli fırsatı tercih edebilecek. Bireysel kullanıcılar için mart ayında geçerli 900 bin TL kredi seçeneği de var. Bu krediyi kullanmak isteyenler 1.69 faizli 12 ay vadeli 86 bin 136 TL ya da 2.69 faizli 30 ay vadeli 48 bin 915 TL geri ödemeyle T10X sahibi olabilecek.

1 milyon 500 bin TL krediye 48 ay vade 

Kurumsal müşteriler için de mart ayında fırsatlar büyüdü. Bu kapsamda kurumsal kullanıcılar 12 ay vadeli 500 bin TL krediyi bireysel kullanıcılarla aynı koşullarda sıfır faizle kullanırken, 900 bin TL krediye 12 ay vade ve yüzde 1,69 faiz oranıyla sahip olabilecek. Kurumsal kullanıcılar 500 bin TL ve 900 bin TL krediyi isterlerse farklı faiz oranlarıyla 24, 36 veya 48 ay vadeli olarak da kullanabilecek. Kurumsal kullanıcılar ayrıca 1 milyon 500 bin TL kredi imkânından da yararlanabilecek. Kurumsal müşteriler 1 milyon 500 bin TL kredi için 12 ve 24 ay vadenin yanı sıra 36 ay vadeli 2.89 faizli 66 bin 706 TL geri ödemeli veya 48 ay vadeli 2.39 faizli 54 bin 108 TL geri ödemeli koşullardan yararlanabilecek.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Hyundai , Türkiye’de Elektrikli Araç Üretimine Hazırlanıyor

Hyundai Motor Türkiye, ünvan değişikliğinden sonra şimdi de elektrikli araç üretimiyle dikkatleri çekmeye devam ediyor. Türkiye’de elektrikli araç üretme planlarıyla birlikte üretim kapasitesini ve sürdürülebilirlik çabalarını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım atan Hyundai, aynı zamanda markanın karbon ayak izini azaltma hedefini de güçlendiriyor. Yerli elektrikli araç üretimi aynı zamanda ülke ekonomisini ve global yeşil mobiliteye geçişi de destekliyor.

Türkiye’deki İzmit fabrikasında üretilecek olan EV model, Hyundai’nin büyüyen elektrikli ürün gamına katkıda bulunacak ve Avrupa pazarının sürdürülebilir mobilite çözümlerine yönelik artan talebini destekleyecek. Hyundai Motor Türkiye, elektrikli modelin yanı sıra içten yanmalı motorlu modeller üretmeye de devam edecek.

Buna ek olarak; Hyundai Motor Türkiye, geçtiğimiz günlerde, global otomotiv dünyasındaki rolünü daha iyi vurgulamak için “Hyundai Assan Otomotiv Sanayi” olan ticari ünvanını da “Hyundai Motor Türkiye” olarak değiştirmişti.

Markanın yeniden yapılanma çabaları, Hyundai Motor Grubu’nun Kore dışındaki ilk ve en uzun süredir hizmet veren yurtdışı üretim merkezi konumunu da vurguluyor. 28 yılda üç milyondan fazla araç üreten Hyundai Motor Türkiye, istihdama, ihracata ve ulusal ekonomiye önemli ölçüde katkıda bulunmaya da devam ediyor. Hyundai Motor Türkiye, mevcut üretim genişlemesine ek olarak yerel tedariğe de öncelik veriyor. Bu sayede araç bileşenlerinin yüzde 55’inden fazlası 50’den fazla tedarikçiden oluşan bir ağ aracılığıyla yerli olarak üretiyor. İzmit’te üretilecek EV’ler de bu oranı sürdürme hedefinde olacak.

Hyundai Motor Türkiye, tüm bu gelişmelerin ışığında elektrikli araç üretimini hızlandırarak hem rekabetçi konumunu hem de çevre dostu mobiliteye olan bağlılığını güçlendiriyor. Bu stratejik hamle, markanın 2035 yılına kadar Avrupa’da yalnızca sıfır egzoz emisyonlu araçlar sunma planlarını sağlamlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin marka adına Avrupa’daki önemli rolünü de güçlendiriyor.

Continue Reading

Otomotiv Sektörü

Castrol, Türkiye’deki Büyüme İvmesini Sürdürdü ve 2024’te Pazar Liderliğini Güçlendirdi

Türkiye madeni yağ pazarının önemli bir kısmını temsil eden PETDER¹ tarafından açıklanan resmi verilere göre, kimyasal ürünler hariç tutulduğunda, Castrol otomotiv madeni yağlarında lider. Aynı zamanda Castrol otomobil, motosiklet ve ağır ticari araç motor yağları segmentlerinde pazar liderliğini koruyarak, 2024 yılında sektörün üzerinde bir büyüme kaydetti.

Castrol’ün Türkiye’deki büyümesi, ülkenin küresel üretim ve lojistik ağındaki stratejik konumunu daha da sağlamlaştırdı.

Castrol Liderliğini Güçlendirdi

PETDER’in resmi verilerine göre, Türkiye madeni yağ pazarı 2024 yılında önceki yıla göre benzer seviyede kalırken Castrol ise pazarın üzerinde bir büyüme performansı sergileyerek liderliğini pekiştirdi. Resmi verilere göre Castrol, otomotiv madeni yağlarında %7,1, binek otomobil motor yağlarında %13, motosiklet motor yağlarında %15 ve ağır ticari araç motor yağlarında %4,8 büyüme kaydetti. Pazarın üzerinde bir performans sergileyen Castrol, özellikle rekabetin yoğun olduğu binek otomobil motor yağları segmentinde çift haneli büyüme elde ederek başarılı bir yılı daha geride bıraktı.

Güçlü OEM İş Birlikleri ve Stratejik Ortaklıklar

Castrol’ün otomotiv üreticileriyle güçlü iş birlikleri, büyümesini destekleyen en önemli unsurlardan biri oldu. Castrol, otomotiv üreticileriyle yürüttüğü güçlü iş birlikleri sayesinde, yüksek performanslı ve yenilikçi madeni yağ çözümleri sunmaya devam ediyor. Küresel ölçekte birçok otomotiv markasıyla ortak mühendislik çalışmaları yürüten Castrol, gelişmiş motor teknolojilerine uyum sağlayarak sektördeki liderliğini pekiştiriyor. Castrol, global ölçekte olduğu gibi Türkiye’de de iddialı markalarla yaptığı ortaklıklarla dikkat çekmeye devam ediyor.

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, 2024 yılına dair değerlendirmesinde şunları söyledi: “Castrol olarak, sadece son kullanıcıya değil, sektörün en önemli paydaşları olan otomotiv üreticilerine de özel çözümler sunuyoruz. Hibrit ve elektrikli araç teknolojileri için geliştirdiğimiz ürünler ve OEM iş birliklerimizle, pazardaki dönüşümün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

Türkiye, Castrol’ün En Fazla Yatırım Yaptığı Stratejik Pazarlardan Biri

Türkiye, Castrol’ün küresel üretim, tedarik ve lojistik stratejisinde kritik bir rol oynayan öncelikli stratejik pazarlarından biri olarak konumlandırılıyor. Bu, Türkiye’nin yalnızca güçlü bir iç pazar olmadığını, aynı zamanda Castrol’ün küresel üretim ve lojistik stratejisinde kritik bir rol üstlendiğini gösteriyor.

Son üç yılda Gemlik Üretim Tesisi’ne yapılan yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırım, üretim kapasitesini 2024 itibarıyla 135 milyon litrelik rekor seviyeye çıkardı. Castrol, önümüzdeki dönemde de Gemlik tesisine ek yatırımlar yaparak üretim kapasitesini daha da artırmayı planlıyor.

Tatlısöz, Türkiye’nin Castrol’ün küresel büyüme stratejisindeki önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye, güçlü üretim kapasitesi ve gelişen ihracat ağıyla Castrol’ün en önemli pazarlardan biri olmaya devam ediyor. Gemlik Üretim Tesisi, yalnızca iç pazara değil Avrupa ile birlikte Orta Doğu ve Afrika bölgelerine de hizmet veren stratejik bir üretim merkezi konumunda. Artan kapasite yatırımlarıyla Türkiye’nin rolü her geçen yıl daha da güçleniyor.”

Güçlü Satış Kanalı Stratejisi ile Geniş Erişim Ağı

Castrol, güçlü satış kanalı stratejisi ile sahada geniş bir dağıtım ve erişim ağı yönetiyor. Türkiye genelinde 30 binden fazla servis noktasında, yetkili servislerden araç bakım ve onarımı yapan özel servislere, filo bakım merkezlerinden ağır vasıta servislerine kadar yaygın bir erişim ağına sahip.

Bu güçlü yapı, Castrol’ün ürünlerinin her noktada kolayca bulunmasını ve işin uzmanları tarafından önerilmesini sağlıyor. Ayrıca, Castrol’ün teknik destek ekipleri ve saha operasyonları, servis noktalarına düzenli olarak eğitim vererek hem ustaların hem de tüketicilerin en doğru ürünlere erişmesini sağlıyor.

Tatlısöz, Castrol’ün yaygın erişim stratejisini şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye’deki madeni yağ pazarında güçlü ve yaygın bir pazara erişim stratejimiz var. Doğru lokasyonlara, doğru ürünleri, doğru fiyatlandırma ve hizmet kalitesiyle ulaştıran bu yapı, Castrol’ü hem araç sahipleri hem de müşterilerimiz için en çok tercih edilen marka haline getiriyor.”

Elektrifikasyon ve Endüstriyel Segmentte Büyüme Hedefi

Castrol, elektrifikasyon ve sürdürülebilir madeni yağ çözümlerine yaptığı yatırımlarla sektörde dönüşümün öncüsü olmaya devam ediyor. Castrol ON e-sıvıları, dünya genelinde üretilen her üç elektrikli aracın ikisinde ilk dolumda kullanılıyor.

Bununla birlikte Türkiye’deki endüstriyel madeni yağ segmentinde büyüme hız kazandı ve Castrol bu alanda 2024 yılında %7 büyüme elde etti.

Castrol 2025’te de istikrarlı büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor

Castrol, 2025 yılında da pazarın üzerinde büyüme performansını sürdürerek istikrarlı büyüme ivmesini korumayı hedefliyor. Küresel üretim stratejisiyle paralel olarak Türkiye’deki yatırımlarını artıran Castrol, hem iç pazarda hem de ihracatta büyümesini hızlandırmayı planlıyor.

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, 2025 yılı hedeflerini şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye’de yıllık 1 milyon adedin üzerinde otomotiv satışı gerçekleşirken, biz de bu büyüyen pazarı destekleyen bir marka olarak yatırımlarımıza devam edeceğiz. Üretim kapasitemizi artırırken, yeni nesil ürünler ve teknolojilerle sektöre katkı sağlamayı sürdüreceğiz.”

 

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

Popüler