Connect with us

Otomotiv

Renault Group inovasyon için Dassault Systèmes’in sanal ikiz teknolojisine geçti

Dassault Systèmes  ve Renault Group, 20 yıllık iş birliklerini daha da güçlendirecek bir ortaklığa adım attıklarını duyurdu. Dassault Systèmes yeni ortaklıkla, Renault Group’un “Renaulution” adını verdiği değer yaratma odaklı stratejik planına 3DEXPERIENCE platformu ile destek verecek. Böylece ilk kez Renault ölçeğinde büyük bir endüstriyel firma, Dassault Systèmes’in bulut üzerindeki 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak yeni araçlar ve mobilite hizmetleri için programlar geliştirecek. Ayrıca ürün yaşam döngüsü boyunca tüm veriler gerçek zamanlı olarak çalışanlarla paylaşılabilecek ve çeşitli ürün konfigürasyonlarının sanal ikizleri* yönetebilecek. 

Ulaşım ve mobilite endüstrisinde giderek artan mevzuata ilişkin kısıtlamalar, ürünlerin karmaşıklaşması, elektrifikasyon, bağlanabilirlik, sürdürülebilirlik politikaları ve pek çok yeni mobilite hizmetinin ortaya çıkması gibi faktörler daha çevik ve iş birlikçi bir ekosistemi, yani farklı işlevlerin ve uzmanlıkların daha koordineli bir şekilde bir arada çalışabilmesini gerektiriyor. Buna çözüm olarak Dassault Systèmes’in bulut üzerindeki 3DEXPERIENCE platformunu devreye alan Renault Group; ‘Tasarım’, ‘Ürün Mühendisliği’, ‘Endüstriyel Süreç Mühendisliği’, ‘Parça ve Malzeme Satın Alma’, ‘Maliyetlendirme’ ve ‘Kalite’ gibi araç geliştirme departmanlarında görev alan 20.000’den fazla çalışanının platformu kullanmasını sağlayacak. Dünyanın farklı yerlerinde farklı görevleri olan Renault çalışanları bu sayede, gerçek zamanlı olarak güncellenen sistemlere ve yazılımlara, 3D modellemelere ve simülasyonlara erişim sağlayabilecek. Sanal ikiz teknolojisine dayalı olan bu devasa ölçekli iş birliği, şirket içindeki veri paylaşımını ve çevikliği artırırken maliyetleri düşürecek ve araç geliştirme süresini yaklaşık bir yıl azaltacak. Renault Group bunlara ek olarak 3DEXPERIENCE platformunun aralıksız devam eden teknolojik yeniliklerinden ve işlevsel zenginleştirmelerinden de yararlanma fırsatını yakalayacak.

Renault Group CEO’su Luca de Meo konuya ilişkin açıklamasında “Bulut üzerindeki 3DEXPERIENCE platformunu devreye alma kararımız, ‘Renaulution’ kapsamında mühendislik ve dijital alanlarda yapılan çalışmalara verdiğimiz önemi gösteriyor. Bir teknoloji, hizmet ve enerji şirketi olma hedefiyle ilerlerken iş birliğinin önemine inanıyoruz. 3DEXPERIENCE platformu sayesinde, mühendisliğin tüm disiplinlere bağlandığı dijital bir şirket olacağız. Mobiliteyi geliştirmek için daha fazla çeviklik, hız ve etkinlik kazanacağız” şeklinde konuştu.

Dassault Systèmes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Bernard Charlès ise Renault Group’taki bu dijital dönüşümün mobilite endüstrisini kökünden değiştireceğini söyledi ve bu durumu 1989’da bir yolcu uçağı yapımında ilk kez sanal teknolojilerin kullanılmasının ardından tüm endüstrilerin geri dönülmez şekilde dönüşüp ileri adım atmasına benzetti. Bernard Charlès açıklamasına şöyle devam etti: “Sürdürülebilir inovasyon hem Renault’nun hem de Dassault Systèmes’in DNA’sında var. Bundan sonra da ortaklığımızı pekiştirerek Renault Group’un başarısını desteklemeye devam edeceğiz. Artık açıkça görülüyor ki; günümüzün endüstriyel ekosistemleri doğrusal değil, döngüsel ilerliyor. İnovasyon, iş birliğine dayalı bir yaklaşıma sahip ve evrilmekte olan bütün değer zincirini içeren sanal ikiz teknolojisini gerektiriyor. Renault’nun 3DEXPERIENCE platformuna geçişi, teknolojimizin araç tasarlama ve üretmenin de ötesine geçtiğinin habercisi niteliğinde bir gelişme. 3DEXPERIENCE platformu otomotiv endüstrisinin yeni ve sürdürülebilir mobilite deneyimleri sunmasında itici güç olacak.”

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Otomobiller

Huawei lüks elektrikli sedan otomobil geliştirdi

Çinli teknoloji şirketi Huawei, geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u iki farklı versiyonla Çin’de satışa sundu.

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, SAIC ile işbirliği içinde geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u Çin’de satışa sundu. Araç, “S9 Max” ve “S9 Ultra” olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürüldü.
Aracın tek şarjla sunduğu menzilin seçilen versiyona göre 721 veya 816 kilometre olduğu belirtildi.

Stelato S9’un bilgi-eğlence sistemi, Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Araç ayrıca, sürüş güvenliğini artırmak için şirketin gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatılıyor.

Continue Reading

Otomotiv

Türkiye’de otomotiv yatırımı için imzaya yakın ikinci firma ortaya çıktı: Chery

Çinli BYD’den sonra otomotivde doğrudan yatırım imzasına en yakın adayın Chery olduğu belirtiliyor. Yetkililer Chery’nin Türkiye’de planladığı yatırım sürecinde ciddi ilerleme kaydettiğini ancak fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunmasının görüşmelerin uzamasına neden olduğu iddia ediliyor.

Çinli elektrikli otomotiv üreticisi BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırım kararının ardından gözler masadaki diğer yatırımcılara çevrildi.

CNBC-e’den Emre Eser’in yetkililerden edindiği bilgilere göre şu an imzaya en yakın ikinci yabancı yatırımcı bir diğer Çinli otomotiv devi Chery.

Cherry ile görüşmeler sürüyor

Hem Türkiye pazarındaki güçlü büyümesini sürdürmek hem de Türkiye üzerinden Avrupa ve diğer yakın pazarlara daha fazla ihracat yapmak isteyen Chery, yatırım için Ankara ile görüşmelerini sürdürüyor.

Ancak fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunması görüşmelerin uzamasına neden oluyor. Türkiye; hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda verilecek teşviklerin esnetilemeyeceğini belirtiyor.

Fabrika için düşünülen iller: Samsun ve Manisa

Chery’nin Türkiye’de kurmayı düşündüğü fabrika için şimdiye kadar Samsun ve Manisa alternatiflerini değerlendirdiği belirtiliyor. Sürecin eylül ayı ile birlikte daha da netlik kazanacağı öngörülüyor.

Çinli MG de sırada mı?

Chery’den sonra yatırıma en yakın başka bir otomotiv üreticisinin de yine bir Çinli olan MG olduğu söyleniyor.

Ayrıca güneş ve rüzgar enerjisinde de Çinlilerin yatırım görüşmelerini sürdürdüğü dile getiriliyor.

Çinli markaların Türkiye pazarındaki yükselişi aydan aya devam ediyor. Son olarak Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) temmuz ayı verilerine göre Chery otomobil satışlarında Volkswagen (7 bin 152) ve Fiat’ın (6 bin 706) ardından 6 bin 638 adet ile üçüncü sırada yer alıyor. Aynı listede Renault 6 bin 402 adet ile dördüncü Toyota ise 4 bin151 adetle beşinci sırada bulunuyor.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Tesla Çin’de rakibi BYD’ye karşı kan kaybediyor

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla Nisan ayında 62 bin167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi. Çinli rakibi BYD’nin satışları ise 312 bin 48 adet oldu.Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Çin üretimi araç satışı Nisan’da bir önceki yıla göre yüzde 18 azaldı.

Çin Binek Araç Birliği verilerine göre, elektrikli araç üreticisi Tesla, 2024 yılı Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla %18 azalışla 62 bin 167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi.

Çin’de üretilmiş Model 3 ve Model Y araçlarının teslimat rakamlarında, Mart ayına kıyasla %30,2 azalış görüldü.

BYD’NİN SATIŞLARI %49 ARTTI

Şirketin Çinli rakibi BYD geçen yılın aynı ayına kıyasla %48,97 artışla 312,048 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Continue Reading

Popüler