Connect with us

Elektrikli Araçlar

Çinli SAIC’in katı hâl bataryaları Cyber GTS’de kullanılacak

Çinli otomobil üreticisi SAIC, tamamen katı hâl bataryaları ile çalışan ilk elektrikli otomobilini önümüzdeki yılın ortalarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.Çin merkezli otomobil üreticisi SAIC, tamamen katı hâl bataryasından güç alan ilk otomobilini 2025 yılının ikinci yarısında piyasaya süreceğini açıkladı.

Şirketin katı hâl bataryası, MG markası altında piyasaya sürülecek Cyber GTS’de kullanılacak. Böylece SAIC, katı hâl bataryalarını ticari olarak kullanıma sunan ilk üretici olacak.

Katı hâl bataryaları, elektrikli otomobillerde yaygın olarak kullanılan lityum iyon pillerden farklı olarak sıvı yerine katı elektrolit kullanıyor. Bu durum, pilin hacmini ve kütlesini azaltarak enerji yoğunluğunu artırıyor. Katı hâl pilleri ayrıca çok daha hızlı şarj olabiliyor.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Araçlar

Continental’in En Sürdürülebilir Otomobil Lastiği  “auto motor und sport” Lastik Testinde Zirvede!

Yüzde 65’e varan oranda yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve ISCC PLUS kütle dengesi sertifikalı malzemelerden oluşan Continental UltraContact NXT, sürdürülebilir yaz lastiği testinde en üst sırada yer aldı. Andreas Schlenke: “UltraContact NXT serisinde olağanüstü sürdürülebilirliği birinci sınıf performansla birleştirmeyi başardık” dedi.

Continental’in en sürdürülebilir binek lastiği UltraContact NXT, “auto motor und sport” dergisinin (07/25 sayılı) bu yıl gerçekleştirdiği sürdürülebilir, yakıt tasarruflu yaz lastikleri testinde ilk sıraya yerleşti. Derginin editörleri, uluslararası üreticilerin 215/55 R 17 ebadında toplam altı lastik modelini dokuz sürüş disiplini ve üç sürdürülebilirlik kategorisinde test etti.

UltraContact NXT: Islak zeminde en kısa fren mesafesi
Islak zeminde en kısa fren mesafesiyle, güvenli ve dengeli yol tutuşuyla sürüş testlerinde öne çıkan UltraContact NXT, kuru zeminde yüksek viraj dengesi sağlayarak güvenli bir sürüş sunuyor ve düşük yuvarlanma direnciyle yakıt tasarrufuna katkıda bulunuyor. UltraContact NXT, yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve ISCC Plus kütle dengesi sertifikalı malzemelerin yüksek payı sayesinde “Sürdürülebilir Üretim” kategorisinde de zirveye yerleşti.

Continental lastik uzmanı Andreas Schlenke: “Güvenlik, performans ve sürdürülebilirlik, lastik geliştirme faaliyetlerimizde daima ön planda yer almıştır. “auto motor und sport” performans testinden elde ettiğimiz sonuç, UltraContact NXT serisinde olağanüstü sürdürülebilirliği birinci sınıf performansla birleştirmeyi başardığımızı gösteriyor” dedi.

UltraContact NXT: Sürdürülebilirlik ve Performansın Yenilikçi Kombinasyonu

Yüzde 65’e varan yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve kütle dengesi sertifikalı malzeme oranıyla UltraContact NXT, sürdürülebilirliği yüksek malzemelerle, maksimum güvenlik ve performansı birleştiriyor. 19 ebadın tamamı, yuvarlanma direnci, ıslak frenleme ve dış gürültü açısından en iyi AB lastik etiketi olan “A” sınıfında yer alıyor.

UltraContact NXT, %32’ye varan oranda yenilenebilir hammadde içeriyor. Bu hammaddeler kâğıt ve ağaç sanayilerinin atık malzemelerden elde edilen reçineler ile pirinç kabuğu külünden elde edilen silikattan oluşuyor. Geri dönüştürülmüş çelik veya geri dönüştürülmüş pet şişelerden elde edilen polyester gibi, kullanılmadığı takdirde çöp fırınları veya sahalarına gidecek olan geri dönüştürülmüş malzemelerin payı ise %5’e kadar çıkıyor.

Continental, %28’e varan oranda ISCC PLUS sertifikalı, biyo-bazlı ve geri dönüştürülmüş hammaddelerden üretilen sürdürülebilir sentetik kauçuk ve karbon siyahı kullanıyor.

Continue Reading

Elektrikli Araçlar

2 şirketin şarj ağı lisansı sona erdi: lisans sayısı 176 oldu

EPDK, Mart ayında Altunkaya Enerji AŞ ve Tunalar Otomotiv AŞ’nin şarj ağı işletmeci lisanslarını sona erdirdi. Böylece piyasadaki şarj ağı işletmeci lisansı sayısı 176’ya düştü.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 13 Mart 2025 tarihli toplantısında aldığı 13366-1 sayılı kararla, Altunkaya Enerji ve Şarj Teknolojileri AŞ’ye 11 Ocak 2024 tarihinde verdiği ŞH/12342-1/00178 numaralı şarj ağı işletmeci lisansını sona erdirdi.

EPDK aynı toplantıda 13366-2 sayılı kararıyla Tunalar Otomotiv Ticaret AŞ’ye 09 Mart 2023 tarihinde verdiği ŞH/11699-2/00118 numaralı şarj ağı işletmeci lisansını da sona erdirdi.

İki lisansın sona erdirilmesiyle birlikte, elektrikli araçlar için şarj ağı kurmak ve şarj hizmeti vermek isteyen şirket sayısı 176’ya düştü.

SONLANDIRILAN LİSANS SAYISI 34

Bugüne kadar şarj piyasasında iptal edilen ya da askıya alınan lisans olmadı. Ancak birleşme, devir ya da unvan veya marka değişikliği gibi nedenlerle sonlandırılan lisans sayısı 34 oldu. Şarj ağı lisansı sonlandırılan 34 şirketin unvanı ve şarj hizmeti markaları aşağıdaki gibi sıralanıyor.

  1. Armatec Enerji ve İnşaat Ltd. Şti. (Armatec)
  2. Zebra Elektronik AŞ (Voltrun)
  3. Özgüney Elektrik Ltd. Şti. (Aykon)
  4. Evtech Şarj Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ (Evtech)
  5. K Yatırım Enerji AŞ (K Otomotiv)
  6. Efamoda Tekstil AŞ (Cazador)
  7. MCZ Teknoloji ve Enerji AŞ (Alaska)
  8. Siha Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Royco)
  9. İmaj Dizayn Stüdyo Tanıtım ve Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ (Design & Network İmaj)
  10. Arenya Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ (Arenya)
  11. Artı Kurumsal Kart ve Petrol Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. (KRNenerji Şarj İstasyonları)
  12. Forsel Elektrik Enerji İnşaat AŞ (Forsel Elektrik Enerji AŞ)
  13. Jetco Elektrik Elektronik Yüksek Teknoloji Hizmetleri AŞ (Kingpower)
  14. Logo Rental Filo Kiralama Turizm Oto Alım Satım AŞ (Ak Altun)
  15. Mir Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Mirsolar)
  16. Tunalar Otomotiv Ticaret AŞ (Tunalar, Wattarya)
  17. Enom Elektrikli Araç Şarj Sistemleri ie Enerji Ticaret AŞ (Özaltın Proje Mühendislik ve Enerji Üretim AŞ)
  18. Siyam Petrolcülük Sanayi ve Ticaret AŞ (Soil)
  19. Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Yiğit Akü).
  20. AEG Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ (Ecofactor).
  21. Teknovus Şarj Teknolojileri AŞ (Teknovus)
  22. Hanesel Demirbaş Enerji Çözümleri Ticaret AŞ (Modoration)
  23. İstmar Tem Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret AŞ (Vegamaxi)
  24. Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri AŞ (Klaus&Miller)
  25. Evoltt Enerji Akıllı Şarj Çözümleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Depower)
  26. Elektrotime Enerji Ltd. Şti. (Maraba)
  27. BK Bioforce Enerji ve Teknoloji AŞ (Bioforce)
  28. Yetaş Yıldırım Enerji Tedarik AŞ (Yılpower)
  29. Türkerler Charging Station Enerji ve Şarj İstasyonları Sanayi Ticaret AŞ (Türkerler Power)
  30. Tekno Metal Ürünleri İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Tamşarj).
  31. Altunkaya Enerji ve Şarj Teknolojileri AŞ (Evtech)
  32. Kainat Hybrid Energy Stations Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Kainat Hybrid Energy Stations)
  33. Max Charge Şarj Teknoloji AŞ (Maxcharge).
  34. Megawatt Teknoloji AŞ (Megawatt).
Continue Reading

Elektrikli Araçlar

InMotion yeni tek tekerlekli e-scooter geliştirdi

Teknoloji şirketi InMotion, tek şarjla 60 km menzil sunan ve saatte 45 km hıza çıkabilen yeni bir tek tekerlekli elektrikli scooter geliştirdi.

– Uluslararası Teknoloji Pazarlama ve Dağıtım Şirketi InMotion, yeni tek tekerlekli scooter’ı InMotion V9’u tanıttı.

Süspansiyon sistemiyle gelen elektrikli InMotion V9, maksimum saatte 45 kilometre hıza çıkabiliyor. Tek şarjla 60 kilometre menzil sunan araç, yaklaşık 5 saatte şarj oluyor. 22 kilogram ağırlığındaki scooter, maksimum 120 kilogram ağırlık taşıyabiliyor.

GPS’i sayesinde konumu mobil uygulama üzerinden takip edilebilen araç, dahili Bluetooth hoparlör ve RGB aydınlatma ile donatılıyor.

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

Popüler