Connect with us

Elektrikli Araçlar

Hyundai Yeni KONA Elektrik 1.499.000 TL’ye Şimdi Türkiye’de

Hyundai’nin şık ve fütüristik tasarıma sahip Yeni KONA Elektrik modeli satışa sunuluyor. EV model, iddialı fiyat etiketiyle de EV araç satın almak isteyenlere müthiş bir fırsat. Yeni KONA Elektrik, üstün özellikleri, gelişmiş teknolojisi ve erişilebilir fiyatıyla B-SUV elektrikli modeller arasında fark yaratacak. 

Hyundai, geleceğe yönelik elektrifikasyon stratejisi kapsamında, yepyeni bir B-SUV modeli daha Türkiye’de satışa sunuyor. Yeni KONA Elektrik, en son teknolojik donanımlar, konfor ve rahatlık özellikleriyle son derece iddialı.

İkinci nesil Hyundai KONA, benzinli ve hibrit olmak üzere en geniş güç aktarma organları yelpazesiyle geçtiğimiz yıl satışa sunulmuş ve kısa sürede B-SUV segmentinde tasarım ve konfor açısından farkındalık yaratmıştı. B-SUV segmentindeki en kapsamlı ürün paketlerinden birini sunan Hyundai, şimdi de kullanıcılar için tamamen elektrikli Yeni KONA modelini 1.499.000 TL’ye satışa sunuyor.

Satışa sundukları yeni modelle ilgili olarak görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Yeni KONA Elektrik, dikkat çekici tarzı ve üstün donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde daha da iddialı bir konuma gelecek. Kaliteli ve konforlu iç mekanının yanı sıra üst düzey sürüş özellikleriyle de Türk tüketicilerinin beklentilerini fazlasıyla karşılayacak. Bu yıl satışa sunduğumuz ve IONIQ 6’dan sonra çok cazip fiyatlı ikinci tamamen elektrikli model olan Yeni KONA Elektrik, Hyundai’nin Türkiye’deki EV pazar payına ve satışlarına önemli ölçüde artırmasını sağlayacak. Türk tüketicilerinin beğenerek satın almak isteyeceği en uygun ve en donanımlı elektrikli modelleri pazara sunmaktan dolayı mutluyuz. Fiyatları ve donanımlarıyla dikkat çeken EV model atağımız, 2024 yılında tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Yeni KONA Elektrik, Türkiye’ye özel Advance donanım seviyesiyle Elektrikli B-SUV segmentinde ulaşılabilir fiyatı ve sınıfındaki ideal donanım seviyesiyle dikkat çekiyor. Optimum seviyede donanım sunan Advance versiyonu, yüzde 10 ÖTV bareminde bulunan en avantajlı fiyatlardan biri olarak Hyundai’nin elektrikli ürün gamındaki pazar payına da katkıda bulunacak.

Önceki nesil KONA Elektrik ile karşılaştırıldığında yeni model, artırılmış boyutlarıyla benzersiz oranlar sunuyor. Tamamen elektrikli versiyonda uzunluğu 4.355 mm olan otomobil, ilk nesil KONA Elektrik’ten 150 mm daha uzun. Aracın dingil mesafesi ise 60 mm daha uzun yani tam 2.660 mm. Genişliği 25 mm artarak 1.825 mm’ye ulaşan aracın yüksekliği ise 1.580 mm olarak veriliyor.

Yeni KONA Elektrik, tasarımdan ödün vermeden aerodinamik performansta da öne çıkıyor. Aerodinamik ön bölüm ve bagaj kapağı arasında dikkat çeken çamurluk kemerleri ve bağlantılı parametrik yüzey tasarım, entegre stop lambası (HMSL) ile birleşerek saten krom spoylere doğru muazzam bir form oluşturuyor.

Sağlam ve sportif karakteri bir arada sunan otomobil, özel tasarıma sahip 17 inç jantlarıyla da sürüş dinamiklerini öne çıkarıyor. Yeni KONA Elektrik, pikselleştirilmiş gündüz farları ve farlardaki piksel grafiklerle benzersiz bir görünüm sergiliyor. Canlı gövde renkleri de otomobilin ikonik tasarımını daha da vurguluyor.

Hyundai, çeşitli tüketici beklentilerine cevap verebilmek adına esnek ve modüler bir iç mekan tasarladı. Yeni KONA Elektrik, daha fazla yolcu konforu ve rahat yükleme için geniş ve açık bir yerleşim planı sunuyor. Ayrıca, sürücü odaklı mimari de Yeni KONA’nın yüksek teknolojik karakterini doğrulayan en önemli özelliklerden biri.

Bir çok Hyundai modelinde de kullanılan entegre çift 12,3 inçlik panoramik ekran, yeni modelde de karşımıza çıkıyor. Bu bilgi gösterge ekranı ve navigasyonlu multimedia ekranları, kullanıcısına üst düzey konfor ve güvenlik sunuyor.

Yeni KONA Elektrik, konfor özelliklerinin bir parçası olarak, direksiyona entegre vites kolu (E-Shift By Wire), geniş bardak tutucular, elektrikli açılır sunroof ve rahat oturma pozisyonuna sahip koltuklarla da B-SUV segmentinde fark yaratmaya devam ediyor.

Yeni KONA Elektrik, aynı zamanda önceki nesle kıyasla 60 mm daha uzun dingil mesafesi, 77 mm daha uzun bacak mesafesi ve ikinci sıra koltuklardaki 15 mm daha yüksek baş mesafesiyle sınıfının en iyisi iç alanı sunuyor. İkinci sıra omuz mesafesi ise 1.402 mm.

Bu değerle beraber, sınıfının en büyük modellerinden biri olan Yeni KONA Elektrik, yolcular için de en iyi konforu sağlıyor. KONA’nın yalnızca 85 mm kalınlığındaki ince koltukları da arkadaki yolcular için daha fazla yaşam alanı sağlıyor. Sınıfının en iyi kapasitesini sağlamak için arka bagaj alanı da yüzde 30 artırılarak 466 litreye çıkarılmış. 40:20:40 oranında katlanabilir arka koltuklar ise daha iyi yükleme kapasitesi ve yükleme esnasında üstün bir modülerlik sağlıyor. Böylece tamamen katlandığında kapasite tam 1.300 litreye kadar çıkıyor.

Yeni KONA Elektrik, pikselli gündüz farları ve projeksiyon tipi LED akıllı ön aydınlatma sistemine ek olarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi için zorunlu özelliklerden asla feragat etmiyor. Pilin sağlığı ve özellikle soğuk havalarda güvenli şarj için ısı pompası kullanılan otomobilde kayıpsız bir menzil performansı elde ediliyor. Ayrıca, şarj kapağı don önleme sistemi, kullanıcının eksi 30 derecelik bir ortamda dahi şarj kapağını rahatlıkla açmasına olanak tanıyor. Yeni şarj portu bölmesi de aydınlatmayla beraber karanlıkta daha fazla görünürlük sağlıyor.

Yeni KONA Elektrik, B-SUV’ların çoğunda bulunmayan ileri seviyedeki Hyundai Smart Sense ADAS özellikleriyle donatılarak yolda en yüksek düzeyde güvenlik ve rahatlık sağlıyor. Kabin İçi Kamera (ICC), sürücünün dikkatini analiz ederek uykusuzluk veya dikkatsizlik gibi tehlikeli durumlarda sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Yeni KONA Elektrik, kaçınma manevrası, kavşak geçişi, güvenli şerit değişimi sağlayan İleri Çarpışma Önleme Yardımı (FCA 1.5) gibi ek güvenlik özellikleri de sunuyor.

Yeni KONA Elektrik, Şeritte Kalma Yardımcısı (LKA), Akıllı Hız Sınırı Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) ve Uzun Far Yardımı (HBA) gibi çeşitli diğer gelişmiş sürücü destek sistemleriyle beraber üst düzey bir koruma sağlıyor. Ayrıca, Akıllı Hız Sabitleyici (SCC) ve Şerit Takip Asistanı (LFA) gibi çeşitli sürüş konforu işlevleriyle de donatılmış. Yeni KONA Elektrik, İleri ve Geri Park Mesafesi Uyarısı (PDW) gibi çeşitli gelişmiş teknolojiler de sunuyor.

Tamamen elektrikli model, Türkiye’de şimdilik tek pil seçeneğiyle satışa sunuluyor. Advance donanım seviyesiyle beraber gelen 48,4 kWh’lik versiyon, 156 PS (115 kW) güç sağlarken maksimum olarak da 377 kilometrelik bir sürüş menzili (WLTP) sunuyor. 100 kW DC hızlı şarj ile KONA Elektrik, 41 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor. 48,4 kWh pil seçeneğine sahip standart versiyon, 11 kW AC şarjla da 4 saat 55 dakikada pilini tamamen doldurabiliyor.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Araçlar

Continental’in En Sürdürülebilir Otomobil Lastiği  “auto motor und sport” Lastik Testinde Zirvede!

Yüzde 65’e varan oranda yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve ISCC PLUS kütle dengesi sertifikalı malzemelerden oluşan Continental UltraContact NXT, sürdürülebilir yaz lastiği testinde en üst sırada yer aldı. Andreas Schlenke: “UltraContact NXT serisinde olağanüstü sürdürülebilirliği birinci sınıf performansla birleştirmeyi başardık” dedi.

Continental’in en sürdürülebilir binek lastiği UltraContact NXT, “auto motor und sport” dergisinin (07/25 sayılı) bu yıl gerçekleştirdiği sürdürülebilir, yakıt tasarruflu yaz lastikleri testinde ilk sıraya yerleşti. Derginin editörleri, uluslararası üreticilerin 215/55 R 17 ebadında toplam altı lastik modelini dokuz sürüş disiplini ve üç sürdürülebilirlik kategorisinde test etti.

UltraContact NXT: Islak zeminde en kısa fren mesafesi
Islak zeminde en kısa fren mesafesiyle, güvenli ve dengeli yol tutuşuyla sürüş testlerinde öne çıkan UltraContact NXT, kuru zeminde yüksek viraj dengesi sağlayarak güvenli bir sürüş sunuyor ve düşük yuvarlanma direnciyle yakıt tasarrufuna katkıda bulunuyor. UltraContact NXT, yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve ISCC Plus kütle dengesi sertifikalı malzemelerin yüksek payı sayesinde “Sürdürülebilir Üretim” kategorisinde de zirveye yerleşti.

Continental lastik uzmanı Andreas Schlenke: “Güvenlik, performans ve sürdürülebilirlik, lastik geliştirme faaliyetlerimizde daima ön planda yer almıştır. “auto motor und sport” performans testinden elde ettiğimiz sonuç, UltraContact NXT serisinde olağanüstü sürdürülebilirliği birinci sınıf performansla birleştirmeyi başardığımızı gösteriyor” dedi.

UltraContact NXT: Sürdürülebilirlik ve Performansın Yenilikçi Kombinasyonu

Yüzde 65’e varan yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve kütle dengesi sertifikalı malzeme oranıyla UltraContact NXT, sürdürülebilirliği yüksek malzemelerle, maksimum güvenlik ve performansı birleştiriyor. 19 ebadın tamamı, yuvarlanma direnci, ıslak frenleme ve dış gürültü açısından en iyi AB lastik etiketi olan “A” sınıfında yer alıyor.

UltraContact NXT, %32’ye varan oranda yenilenebilir hammadde içeriyor. Bu hammaddeler kâğıt ve ağaç sanayilerinin atık malzemelerden elde edilen reçineler ile pirinç kabuğu külünden elde edilen silikattan oluşuyor. Geri dönüştürülmüş çelik veya geri dönüştürülmüş pet şişelerden elde edilen polyester gibi, kullanılmadığı takdirde çöp fırınları veya sahalarına gidecek olan geri dönüştürülmüş malzemelerin payı ise %5’e kadar çıkıyor.

Continental, %28’e varan oranda ISCC PLUS sertifikalı, biyo-bazlı ve geri dönüştürülmüş hammaddelerden üretilen sürdürülebilir sentetik kauçuk ve karbon siyahı kullanıyor.

Continue Reading

Elektrikli Araçlar

2 şirketin şarj ağı lisansı sona erdi: lisans sayısı 176 oldu

EPDK, Mart ayında Altunkaya Enerji AŞ ve Tunalar Otomotiv AŞ’nin şarj ağı işletmeci lisanslarını sona erdirdi. Böylece piyasadaki şarj ağı işletmeci lisansı sayısı 176’ya düştü.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 13 Mart 2025 tarihli toplantısında aldığı 13366-1 sayılı kararla, Altunkaya Enerji ve Şarj Teknolojileri AŞ’ye 11 Ocak 2024 tarihinde verdiği ŞH/12342-1/00178 numaralı şarj ağı işletmeci lisansını sona erdirdi.

EPDK aynı toplantıda 13366-2 sayılı kararıyla Tunalar Otomotiv Ticaret AŞ’ye 09 Mart 2023 tarihinde verdiği ŞH/11699-2/00118 numaralı şarj ağı işletmeci lisansını da sona erdirdi.

İki lisansın sona erdirilmesiyle birlikte, elektrikli araçlar için şarj ağı kurmak ve şarj hizmeti vermek isteyen şirket sayısı 176’ya düştü.

SONLANDIRILAN LİSANS SAYISI 34

Bugüne kadar şarj piyasasında iptal edilen ya da askıya alınan lisans olmadı. Ancak birleşme, devir ya da unvan veya marka değişikliği gibi nedenlerle sonlandırılan lisans sayısı 34 oldu. Şarj ağı lisansı sonlandırılan 34 şirketin unvanı ve şarj hizmeti markaları aşağıdaki gibi sıralanıyor.

  1. Armatec Enerji ve İnşaat Ltd. Şti. (Armatec)
  2. Zebra Elektronik AŞ (Voltrun)
  3. Özgüney Elektrik Ltd. Şti. (Aykon)
  4. Evtech Şarj Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ (Evtech)
  5. K Yatırım Enerji AŞ (K Otomotiv)
  6. Efamoda Tekstil AŞ (Cazador)
  7. MCZ Teknoloji ve Enerji AŞ (Alaska)
  8. Siha Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Royco)
  9. İmaj Dizayn Stüdyo Tanıtım ve Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ (Design & Network İmaj)
  10. Arenya Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ (Arenya)
  11. Artı Kurumsal Kart ve Petrol Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. (KRNenerji Şarj İstasyonları)
  12. Forsel Elektrik Enerji İnşaat AŞ (Forsel Elektrik Enerji AŞ)
  13. Jetco Elektrik Elektronik Yüksek Teknoloji Hizmetleri AŞ (Kingpower)
  14. Logo Rental Filo Kiralama Turizm Oto Alım Satım AŞ (Ak Altun)
  15. Mir Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Mirsolar)
  16. Tunalar Otomotiv Ticaret AŞ (Tunalar, Wattarya)
  17. Enom Elektrikli Araç Şarj Sistemleri ie Enerji Ticaret AŞ (Özaltın Proje Mühendislik ve Enerji Üretim AŞ)
  18. Siyam Petrolcülük Sanayi ve Ticaret AŞ (Soil)
  19. Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Yiğit Akü).
  20. AEG Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ (Ecofactor).
  21. Teknovus Şarj Teknolojileri AŞ (Teknovus)
  22. Hanesel Demirbaş Enerji Çözümleri Ticaret AŞ (Modoration)
  23. İstmar Tem Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret AŞ (Vegamaxi)
  24. Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri AŞ (Klaus&Miller)
  25. Evoltt Enerji Akıllı Şarj Çözümleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Depower)
  26. Elektrotime Enerji Ltd. Şti. (Maraba)
  27. BK Bioforce Enerji ve Teknoloji AŞ (Bioforce)
  28. Yetaş Yıldırım Enerji Tedarik AŞ (Yılpower)
  29. Türkerler Charging Station Enerji ve Şarj İstasyonları Sanayi Ticaret AŞ (Türkerler Power)
  30. Tekno Metal Ürünleri İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Tamşarj).
  31. Altunkaya Enerji ve Şarj Teknolojileri AŞ (Evtech)
  32. Kainat Hybrid Energy Stations Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Kainat Hybrid Energy Stations)
  33. Max Charge Şarj Teknoloji AŞ (Maxcharge).
  34. Megawatt Teknoloji AŞ (Megawatt).
Continue Reading

Elektrikli Araçlar

InMotion yeni tek tekerlekli e-scooter geliştirdi

Teknoloji şirketi InMotion, tek şarjla 60 km menzil sunan ve saatte 45 km hıza çıkabilen yeni bir tek tekerlekli elektrikli scooter geliştirdi.

– Uluslararası Teknoloji Pazarlama ve Dağıtım Şirketi InMotion, yeni tek tekerlekli scooter’ı InMotion V9’u tanıttı.

Süspansiyon sistemiyle gelen elektrikli InMotion V9, maksimum saatte 45 kilometre hıza çıkabiliyor. Tek şarjla 60 kilometre menzil sunan araç, yaklaşık 5 saatte şarj oluyor. 22 kilogram ağırlığındaki scooter, maksimum 120 kilogram ağırlık taşıyabiliyor.

GPS’i sayesinde konumu mobil uygulama üzerinden takip edilebilen araç, dahili Bluetooth hoparlör ve RGB aydınlatma ile donatılıyor.

Continue Reading

Popüler