Connect with us

Elektrikli Otomobiller

Chery’den Teknolojik Konsept!  

Birkaç ay önce TIGGO8 PRO, TIGGO7 PRO ve Omoda5 olmak üzere üç SUV modeliyle Türkiye pazarına tekrar yapacağı giriş açıklanan Çinli otomobil devi Chery Automobile Co. Ltd., yeni teknik gelişmelerini kamuoyuyla paylaştı. Marka, bu gelişimin en güncel yansıması olarak yeni bir vizyon konsept aracı olan GENE’yi Yaoguang 2025 Chery Teknoloji Günü’nde tanıttı. GENE, Chery’nin olumlu genetik devamlılığını ve tasarımcılarının gelecekteki seyahat ekolojisi hakkındaki derinlemesine analizini ortaya koyuyor. Aynı zamanda Chery’nin gelecekteki otomobil üretim süreci ve küresel araç formları için yeni fikirleri gözler önüne seriyor.

25 yıl önce teknolojik bir girişim olarak kurulan ve Çinli otomobil markalarının öncüsü olan Chery, stratejik fırsatları yakalayıp yenilik ve dönüşüm için çabalarken, gelişmeye de devam ediyor. Markanın Yaoguang 2025 Chery Teknoloji Günü’nde tanıttığı ve vizyon konsepti olarak dikkat çeken GENE, güç kaynağı olarak elektrik enerjisi ve güneş enerjisini birlikte kullanmasıyla dikkat çekiyor. GENE konsepti çok sayıda Chery yenilikçi teknolojisiyle donatılmış olmasıyla da öne çıkıyor. Chery, GENE adını verdiği vizyon konsept aracı ile estetik ve teknolojiyi ustaca bütünleştiriyor. Yeni vizyon konsepti gelecekteki kaliteli seyahat çağına yönelik yenilikçi bir fikri ortaya koyarken, Chery’nin teknolojinin daha da ilerlemesi ve ulaşımın geleceğini şekillendirme konusundaki kararlılığını ve gücünü ortaya koyuyor.

Estetik ve teknolojinin usta işi birlikteliği

GENE, Chery’nin olumlu genetik devamlılığını ve tasarımcılarının gelecekteki seyahat ekolojisi hakkındaki derinlemesine analizini ortaya koyuyor. Aynı zamanda Chery’nin gelecekteki otomobil üretim süreci ve küresel araç formları için yeni fikirleri gözler önüne seriyor. GENE, Chery’nin gelecekteki tasarım dili için çok önemli bir adım anlamına geliyor. 5 metre uzunluğa, 2 metre genişliğe ve 1,75 metre yüksekliğe sahip tam boy bir SUV olarak tüm ihtiyaçlara cevap veriyor. Arkadan menteşeli kapılar, elektrikli sürgülü bagaj kapağı ve ayrıca iki drone ile elektrikli kaykaylara sahip. Bunun dışında araçta dört adet geniş koltuk bulunuyor. Her bir koltuk kaydırılıp döndürülebiliyor. Kokpiti 27 inç büyüklüğünde kavisli bir kumanda ekranı domine ediyor.

Bir logonun çok ötesinde: “Chery Ring”

Chery ayrıca görsel tasarım açısından, yeni konsept araç için karakteristik bir logo oluşturmak üzere sembolizasyon yoluyla temel logo olarak “Chery Ring” unsurunu geliştirdi. “Chery Ring” unsuru sadece bir logo olmakla kalmıyor, aynı zamanda farlar, radar, yan aynalar, elektrikli kapı kolu, stop lambası ve arka logoda kullanılarak görünüm teknolojisine kapsamlı bir şekilde nüfuz ediyor. Konsept aracın dış gövdesi “Chery Ring” tarzında dev bir halka izlenimi uyandırıyor. Bu, avangart ve modaya uygun bir görünüm sunarken, geleceğe yönelik bilim ve teknolojiye vurgu yapıyor.

İşlevsel aile tasarım dili

GENE iç tasarım açısından, dairesel askılı bir kabin tasarımı benimsiyor. Tasarım bileşenleri dairesel bir yapıda uygulanırken, hafif yapıya odaklanarak Chery’nin işlevsel estetiğini gözler önüne seriyor. Özellikle kapının açılmasıyla, GENE’nin iç ve dış tasarım arasındaki ‘bağı’ oluşturan ve böylece araca anında dinamizm ve teknoloji duygusu yükleyen “Chery Ring” oluşumu hemen görülüyor. Chery’nin yeni imajı ve GENE ile hayata geçirdiği “işlevsel” aile tasarım dili, geleceğin konsept araçlarının yeni tasarım trendine öncülük edecek.

Elektrikliye geçiş ve dijitalleşme trendi ile toplumsal estetik, çeşitlenme çağına girildi. Chery, 25 yıllık köklü bir şirket olarak teknolojiye her zaman öncelik vererek yenilikçi yönünü geliştirdi ve önemli alanlarda kendine avantaj sağladı. GENE, yeni çağda kullanıcıların değişen estetik standardına en pratik yanıt olurken, Çin otomobil markalarının tasarım konseptini geleceğe taşımaya yönelik cesur bir girişim niteliğini de taşıyor.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Otomobiller

Huawei lüks elektrikli sedan otomobil geliştirdi

Çinli teknoloji şirketi Huawei, geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u iki farklı versiyonla Çin’de satışa sundu.

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, SAIC ile işbirliği içinde geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u Çin’de satışa sundu. Araç, “S9 Max” ve “S9 Ultra” olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürüldü.
Aracın tek şarjla sunduğu menzilin seçilen versiyona göre 721 veya 816 kilometre olduğu belirtildi.

Stelato S9’un bilgi-eğlence sistemi, Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Araç ayrıca, sürüş güvenliğini artırmak için şirketin gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatılıyor.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Tesla Çin’de rakibi BYD’ye karşı kan kaybediyor

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla Nisan ayında 62 bin167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi. Çinli rakibi BYD’nin satışları ise 312 bin 48 adet oldu.Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Çin üretimi araç satışı Nisan’da bir önceki yıla göre yüzde 18 azaldı.

Çin Binek Araç Birliği verilerine göre, elektrikli araç üreticisi Tesla, 2024 yılı Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla %18 azalışla 62 bin 167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi.

Çin’de üretilmiş Model 3 ve Model Y araçlarının teslimat rakamlarında, Mart ayına kıyasla %30,2 azalış görüldü.

BYD’NİN SATIŞLARI %49 ARTTI

Şirketin Çinli rakibi BYD geçen yılın aynı ayına kıyasla %48,97 artışla 312,048 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Nisanda satılan her 2 elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Türkiye elektrikli otomobil pazarında nisan ayında satış lideri 3 bin 3 adetle Togg olmaya devam etti.

AA muhabirinin Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2024 Nisan’da otomobil ve hafif ticari araç satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 azalarak 75 bin 919 adet oldu.

Nisanda otomobil satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,61 azalarak 61 bin 448 olurken hafif ticari araç satışları da yüzde 28,6 azalışla 14 bin 471 şeklinde gerçekleşti.

Söz konusu dönemde otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 10 yıllık nisan ayı ortalama satışlarına göre ise yüzde 16,2 büyüme gösterdi.

“Tam elektrikli” otomobil satışları yüzde 266,2 arttı

Nisan ayında “tam elektrikli” otomobil satış sayısı yüzde 266,2 artışla 6 bin 97 oldu. Tam elektrikli otomobillerin toplam satışlar içindeki payı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,2’den yüzde 9,9’a, hibrit otomobillerin payı yüzde 11,3’ten yüzde 17,4’e yükseldi.

“Tam elektrikli”, “uzatılmış menzil elektrikli” ve “hibrit” araçlar ele alındığında, toplam pazarın yüzde 28,1’inin, içinde elektrikli motor da bulunan araçlardan oluştuğu görüldü.

Togg T10X pazar lideri olmaya devam etti

ODMD verilerine göre, elektrikli otomobil markaları arasında yükselişi devam eden Togg, nisanda da pazar liderliğini sürdürdü.

Nisanda 3 bin 3 adet satılan Togg, en yakın rakibine 2 bin 264 adet fark attı.

Bu dönemde Togg’un elektrikli otomobil pazar payı yüzde 49,25 olarak kayıtlara geçti. Bir diğer ifadeyle satılan her 2 elektrikli otomobilden 1’i Togg T10X oldu.

Yılın 4 aylık verilerine bakıldığında ise Togg’un elektrikli satışlarında pazar payı 7 bin 148 satışla yüzde 35,29 seviyesinde gerçekleşti.

En fazla satılan elektrikli modeller

Elektrikli otomobil pazarına model bazlı bakıldığında nisanda Togg T10X’in ardından satışlarda 739 adetle SsangYong Torres ve 361 adetle BMW X1 sıralandı.

Hyundai IONIQ 5, 239 adetle dördüncü ve Volvo XC40 da 185 adetle beşinci sırada yer aldı.

ABD merkezli otomobil üreticisi Tesla ise 27 satış gerçekleştirdi.

AA

Continue Reading

Popüler