Connect with us

Elektrikli Otomobiller

Elektrikli PEUGEOT e-2008 Türkiye’de

PEUGEOT’nun B-SUV segmentindeki iddialı modeli SUV 2008’in tamamen elektrikli versiyonu ülkemizde de satışa sunuldu. İlk aşamada, sınırlı sayıdaki bayide ve stoklarla, 900.000 TL’lik fiyatlarla satışa sunulan PEUGEOT e-2008’lerin tamamı kısa sürede satılırken gelecek aylarda teslimat için ön sipariş alımına da başlandı.

PEUGEOT Türkiye, e-2008 modelinde lansmana özel olarak duvar tipi şarj cihazı (Wallbox), E-Şarj istasyonlarından 1 yıl geçerli, 20.000 TL elektrik aboneliği ve şarj kablosu hediyeleriyle de avantajlı bir teklif sunuyor. Lityum-iyon bataryası, 50kWh kapasitesi, 136 HP’lik gücü ve 3 farklı sürüş modunda 324 km’lik ortalama elektrikli menziliyle dikkat çeken PEUGEOT e-2008, DC hızlı şarj istasyonlarında 30 dakikada bataryasının %80’e kadar şarj olmasını sağlıyor. PEUGEOT Türkiye ayrıca, marka vaadi “Seçme Özgürlüğü” stratejisi kapsamında, müşterilerine SUV 2008 modelinde elektrikli versiyonun da satışa sunulmasıyla birlikte 3 farklı motor seçeneği sunuyor. Müşteriler, internet sitesinde devreye alınan, “yakıt tasarrufu hesaplama aracı” ile benzinli, dizel ve elektrikli araçların maliyetlerini karşılaştırabiliyor ve kendilerine en uygun SUV 2008 versiyonunu tercih edebiliyorlar.

Türkiye’deki satışlarının yarısından fazlasını, 2008, 3008 ve 5008 gibi SUV modelleriyle elde eden PEUGEOT, elektrikli otomobil pazarına B-SUV segmentindeki e-2008 ile giriş yaptı. İlk aşamada 19 pilot satış noktasında ve sınırlı stokla, Türkiye pazarına özel lansman avantajlarıyla adım atan ve tek donanım seçeneği olan GT versiyonuyla sunulan PEUGEOT e-2008, 900.000 TL’lik fiyatıyla dikkat çekiyor. Kısa sürede ilk parti araçların tamamı satılırken, bir yanda da gelecek aylarda teslimat için ön sipariş alımına da başlandı. Lansman dönemine özel olarak duvar tipi şarj cihazı (Wallbox), E-Şarj istasyonlarından 1 yıl geçerli 20.000 TL elektrik üyeliği ve şarj kablosu hediyeleriyle iddialı bir başlangıç yapan PEUGEOT e-2008, 136 HP’lik gücü, 260 Nm’lik torku ve 3 farklı sürüş moduyla, PEUGEOT’nun Türkiye’deki elektrikli mobilitedeki dönüşümündeki ilk örneği oluyor.

Gülin Reyhanoğlu: “e-2008 ilk ama kesinlikle tek elektrikli modelimiz olmayacak”

Yeni PEUGEOT e-2008 ile Türkiye pazarında ilk defa elektrikli bir otomobil sunduklarını belirten PEUGEOT Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, “Türkiye otomotiv pazarında elektrikli otomobillerin hem adet hem de pazar ivmesi başka hiçbir segmentte yaşanmıyor. Bu değişim içinde uygun şartların oluştuğuna inandığımız için ilk elektrikli modelimizi, B-SUV segmentinde uzun zamandır lider olarak yer aldığımız SUV 2008 üzerinden, e-2008 olarak belirledik. Gelen ilk parti araçların tamamı kısa bir sürede satılırken, hızla gelecek aylarda teslimat için ön sipariş almaya da başladık. Elektrikli 2008’e yoğun bir ilgi olması bizleri mutlu ediyor. Bu arada e-2008 bizim Türkiye’de satışa sunduğumuz elbette ilk model ama kesinlikle tek elektrikli modelimiz olmayacak. 2023’te e-308 elektrikli binek modelimize ek olarak, ilerleyen yıllarda elektrikli hafif ticari araçlarımızla da ürün gamımızı genişleteceğiz” açıklamasında bulundu.

Etkileyici tasarım

PEUGEOT SUV 2008’in etkileyici tasarımı, e-2008’de de korunuyor. Önde, markanın sembolü olan üçlü aslan pençesi ışık imzası full LED farlar, “PEUGEOT imzası Aslan Dişi” gündüz farları, yatay motor kaputu ve Metalure tampon kaplamasıyla güçlü ifade mevcut. Yan tasarıma geçildiğinde aerodinamik detaylarla hafifletilmiş 18 inç jantlar, parlak siyah cam çerçeveleri ve açılır cam sunulması çekiciliğini arttırıyor. Ön çamurlukta yer alan “e” monogramıyla da aracın tamamen elektrikli olması kendini belli ediyor. Arka tasarımda da e-2008 ifadesiyle araç içten yanmalı motorlara sahip versiyonlarından ayrılıyor.

İç mekânda konfor ve dinamizm bir arada

i-cockpit özellikli iç mekanda kompakt GT paket deri direksiyon, 3D dijital ön gösterge paneli, 10 inç kapasitif dokunmatik multimedya ekranı ve dikkat çekici e-toggle vites tasarımı sürdürülüyor. “Lime Yeşil” dikişler ve detaylarla elektrikli e-2008, çerçevesiz ve elektrokrom dikiz aynasına ek olarak Mistral alcantara koltuk döşemeleriyle de lüks ve konforlu bir atmosfer sunuyor. Ayrıca 8 farklı renkte ambiyans aydınlatması ayarlanabiliyor.

Güvenlik donanımlarıyla eksiksiz

Çok kapsamlı güvenlik donanımlarıyla sınıfının en iyilerinden biri olan PEUGEOT e-2008, Yorgunluk Tespit Sistemi (Dikkatsizlik Algılama), Dur & Kalk Fonksiyonlu Adaptif Cruise Control, Şerit Konumlama Asistanı, Güvenli Takip Mesafesi Uyarısı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Akıllı Far Sistemi (Aktif Uzun Far) ve Aktif Tam Durdurma Güvenlik Freni’ni standart olarak sunuyor. 3 farklı görüş açısı sunulan Geri Görüş Kamerası, Ön ve Arka Park Sensörleri ve 3D Navigasyon, modelin teknolojik donanımları arasında yer alıyor. Dış tasarımdaysa Açılır Cam Tavan ve Tavan Perdesi, Tavan Barları ve Karartılmış Arka Camlar standart olarak sunuluyor.

Sürüş deneyiminde elektrikli dönemi

PEUGEOT e-2008, 3 farklı sürüş modunda farklı güçler ve menziller sunabilen seçeneklerde seyahat edilebilmesini sağlıyor. Normal Mod seçiliyken 109 HP güç ve 220 Nm tork sunabilen PEUGEOT e-2008, 130 km/s maksimum hız ve 324 km menzil sağlayabiliyor. Spor Mod seçiliyken 136 HP güç ve 260 Nm tork sunabilen PEUGEOT e-2008, 150 km/s maksimum hıza kadar ulaşabilirken, menzil yaklaşık yüzde 10’luk bir kayba uğrayabiliyor. Eco Mod seçildiğindeyse güç 82 HP’ye, tork da 180 Nm’ye ve maksimum hız da 95 km/s’ye düşüyor ancak menzil Normal Mod’a oranla yüzde 40’a varan artış sağlanıyor. PEUGEOT e-2008’deki 50kWh Lityum İyon Bataryalar için 8 yıl- 160.000 km (%70) batarya garantisi sunuluyor. Ayrıca rejeneratif fren ile menzil kazanımı da gerçekleştirilebiliyor.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Otomobiller

Togg T10X elektrikli araç ve C-SUV segmentinde zirveyi sevgi

Tüm Türkiye’de toplam 60 bin 1 T10X’i kullanıcılarla buluşturan Togg, 2025 yılı ilk 4 ayında hem elektrikli araç hem de C-SUV segmentinde zirveye yerleşti.

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, T10X modeliyle 2025 yılında da başarılı performansını sürdürüyor. 3.537 adedi nisan ayında olmak üzere ilk 4 ayda 10.325 satış adedine ulaşan T10X, içten yanmalı araçların da yer aldığı C-SUV segmentinde %10,1 pazar payıyla liderliğini sürdürdü.

Her geçen gün daha fazla kullanıcıyla buluşan T10X, elektrikli araç pazarında da rakiplerini geride bıraktı. T10X, yılın ilk 4 ayında %24,4 pazar payıyla açık ara birinciliği elde etti. T10X bütün segmentler ve gövde tipleri içinde de %3,3 pazar payı ile en çok satılan 5’inci model olurken, Togg da bütün kategoriler içinde en çok satılan 11’inci marka olma başarısını gösterdi.

Nisan ayında da ilk sırada

Türkiye’de nisan ayında toplam otomobil pazarı 85.411 adet olarak gerçekleşirken, T10X 3.537 satışla %4.1 pazar payı elde etti. Nisan ayında elektrikli araçlar 13.191 adetlik satış rakamına ulaşırken, T10X %26,8’lik payla ilk sırada yer aldı.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Yılın Elektrikli Otomobiline Geri Sayım: “Hyundai INSTER”

Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili seçilen Hyundai INSTER, Mayıs ayında Türkiye’de satışa sunuluyor. Şık tasarımı ve pratik kullanım özelliğiyle dikkat çeken INSTER, segmentinin en uzun sürüş meziline sahip. İlk etapta “Advance” versiyonuyla satışa sunulacak INSTER’ın Cross versiyonu da çok yakında Türkiye’de olacak.

Hyundai Motor Türkiye, INSTER ve yılın ikinci yarısında satışa sunulacak IONIQ 9 ile birlikte tamamen elektrikli model sayısını yediye yükseltmiş olacak.

Hyundai’nin şık tasarımı ve konfor odaklı iç mekanıyla dikkat çeken tamamen elektrikli modeli INSTER, önümüzdeki günlerde Türkiye pazarına giriş yapacak. Kompakt A-SUV model, 49 kWh’lık bataryası ve 360 km menziliyle Türkiye’de segmentinin en uzun menzilli otomobili olmaya hazırlanıyor. INSTER, kullanıcısına çarpıcı tasarımı ve renkli dünyasıyla müzikten modaya kadar uzanan benzersiz bir deneyim sunacak.

“Var mısın?” mottosu ile maceracı ruhlara dokunacak olan INSTER, karşımıza sadece bir otomobil olarak değil, kendi dünyası olan bir yaşam alanı olarak çıkıyor. Tasarımı ve pratik şehir içi kullanım kolaylığıyla fark yaratan otomobil, konforlu ve dinamik bir sürüş deneyimi sunarken, aynı zamanda ileri teknolojisi, esnek ve geniş iç hacmiyle de elektrikli dünyasının önemli oyuncularından olmaya aday. Buna ek olarak; INSTER’in hızlı alt yapısı, yaklaşık 30 dakikada %10 ila %80 oranında şarj sağlayacak. Hyundai INSTER, markanın Avrupa pazarına sunduğu ilk küçük EV modeli olup potansiyel menzili sayesinde zahmetsiz şehir içi sürüş ve uzun yolculuklarda güçlü performansla birleştiriyor.

Hyundai INSTER ile ilgili diğer detaylar, Mayıs ayında yapılacak lansman ile birlikte paylaşılacak.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Elektrikli araç sayısındaki artışın fosil yakıt tüketimini yüzde 40 azaltması bekleniyor

Küresel emisyonların yaklaşık beşte birini oluşturan karayolu taşımacılığının karbondan arındırılması, düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecinde kritik önem taşıyor.

Elaris İş Geliştirme Müdürü Ramazan Akyol, artan elektrikli araç sayısı ile birlikte Türkiye’nin fosil yakıt tüketiminde yüzde 40’a kadar azalma beklendiğini açıkladı.

Enerji sektörü emisyonlarının yüzde 24’ü ulaşım sektöründen kaynaklanıyor. Binek ve hafif ticari araçlar ise sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 15’inden sorumlu tutuluyor. Ancakelektrikli araçlar, karayolu taşımacılığının karbondan arındırılmasında anahtar rol oynuyor. Çünkü elektrikli araçlar, geleneksel araçlara göre yüzde 70 oranında daha az karbon emisyonu üretiyor. ICCT (Uluslararası Temiz Taşımacılık Konseyi) verilerine göre de yenilenebilir enerji ile şarj edilen elektrikli araçların karbon ayak izi, içten yanmalı motorlu araçlara kıyasla yüzde 81 daha düşük oluyor.

Elaris İş Geliştirme Müdürü Ramazan Akyol, egzoz emisyonu sıfır olan elektrikli araçların düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecindeki önemine ve Türkiye’nin enerji bağımsızlığına sağladığı katkıya dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

Elektrikli araç sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120 arttı

“Dünyada ve ülkemizde elektrikli araçlara olan talep hızla artırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mart 2025’te trafikteki elektrikli araç sayısı 218 bin 238’e ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 120 arttı. Artan elektrikli araç sayısı ile birlikte, Türkiye’nin fosil yakıt tüketiminde yüzde 40’a kadar azalma bekleniyor.

Ülkenin enerji ithalatını azaltıyor

Fosil yakıt tüketimini azaltan elektrikli araçlar, yalnızca çevresel ve ekonomik faydalar sunmuyor, aynı zamanda ülkenin fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltarak, enerji ithalatını en aza indiriyor. Bu durum, Türkiye’nin enerji bağımsızlığına önemli bir katkı sağlıyor. Biz de Üçay Mühendislik olarak, yurt genelindeki yaygın AC ve DC elektrikli araç şarj istasyonlarımızla yeşil dönüşümün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Ramazan Akyol, konuşmasında ayrıca, şarj istasyonlarındaki verim artırıcı çözümlere de değindi:

“Şarj istasyonlarındaki akıllı şarj sistemleri ve enerji depolama çözümleri, enerjinin verimli kullanılmasında ve şebeke üzerindeki yükün dengelenmesinde önemli rol oyuyor. Talep fazlası dönemlerde depolanan enerji, ihtiyaç halinde kullanılarak, yüksek tasarruf sağlanıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Üçay Mühendislik Enerji ve İklimlendirme Teknolojileri A.Ş.

2000 yılında mühendislik alanında faaliyet göstermeye başlayan Üçay Mühendislik, bugün; iklimlendirme, elektrik-mekanik taahhüt ve güneş enerjisi sistemleri alanlarında uzmanlaşarak, sektörde öncü konuma gelmiştir.

2019 yılından itibaren E-Mobilite sektörüne de giriş yapan Üçay Mühendislik, 11.08.2022 tarihinde T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) şarj ağı işletmeciliği lisansı almıştır. ELARİS markası ile şarj ağı işletmecisi olarak hizmet vermektedir.

 

Continue Reading

Popüler