Connect with us

Genel

MOOV Filosu 400 Yeni Kia Picanto ile Güçlendi

MOOV, yenilikçi vizyonu ve büyüme stratejisi kapsamında yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 400 Yeni Kia Picanto’yu, DenizFilo’nun finansal çözümleriyle filosuna dahil eden MOOV, toplamda 2 bin 500 adete yakın aracıyla İstanbul, İzmir ve Ankara’da MOOVER’lara diledikleri an, diledikleri süre kadar araç kiralama imkanı sağlayarak hizmet veriyor.

 

Türkiye’nin ilk serbest dolaşımlı araç paylaşım markası olan MOOV , filo yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Son olarak uygulamasında fırsat araçları seçeneği sunarak MOOVER olarak tanımladığı kullanıcılarıyla birlikte hizmetini geliştiren MOOV, 400 Yeni KIA Picanto’yu da DenizFilo’nun sunduğu finansal çözümle filosuna dahil ederek gücüne güç katmaya devam etti.

Eylül 2018’de Türkiye’de ilk kez serbest dolaşımlı araç paylaşım modelini İstanbulluların hizmetine sunduklarını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “700 araçla başladığımız MOOV’da kısa zamanda çok yol kat ettik. Salgına rağmen yatırımlarımıza devam ettik. Geçtiğimiz yıl İzmir ve Ankara’yı da hizmet bölgelerimize dahil ettik ve üç büyükşehirde tek uygulama üzerinden hizmet veren marka konumuna ulaştık. Bugün filomuza dahil ettiğimiz 400 Yeni Kia Picanto ile filomuzu yaklaşık 2 bin 500 araca çıkarttık. Filomuzu geliştirerek çevresel anlamda da bir yatırım yapmış olduk. Daha önce 2 milyon defa kiralamayla 12 bin ton CO2 salınımının önüne geçmiştik. Şimdi bu oranı arttırmayı hedefliyoruz. Öncüsü olduğumuz sektörü geliştirmek adına yatırım ve yeniliklerimize sürekli devam ediyoruz.” dedi.

 

Dijitalleşen dünyada ulaşım ihtiyacının da dönüştüğünü, ulaşım modellerinin yeni neslin beklentilerine cevap vermesi gerektiğinin altın çizen Emre Ayyıldız, ihtiyaçları okuyabilmenin önemine değindi ve şöyle devam etti: “İş modellerini dijitale taşıyan şirketlerin daha da gelişeceği bir dönem yaşıyoruz. MOOV markamızla tam dijital altyapımız sayesinde ekstra hiçbir temasa gerek kalmadan, sözleşmeden kiralamaya kadar dijital bir deneyim sunuyoruz. Sunduğumuz hizmet MOOVER’lar tarafından da çok sevildi.”

 

MOOV’daki yeniliklere de ara vermeden devam ettiklerini belirten Ayyıldız, “Fırsat araçları oluşturduk ve dünyadaki araç paylaşım uygulamaları arasında birçok ilkleri gerçekleştirerek kitle kaynak kullanımı (crowd sourcing) uygulamalarını hayata geçirdik. Dünya çapındaki bu inovatif yaklaşımımızı biraz anlatmak gerekirse, MOOVER’lara fırsat araçları başlığı altında “Yıkama Noktasına Bırakma Fırsatı”, “Yakıt Fırsatı”, “Mesafe Fırsatı” seçenekleri altında 60 TL’ye varan indirimler sunuyoruz ve böylece hem indirim kazanmalarını sağlıyor hem de gelir modeli olarak adlandırabileceğimiz bir dünyanın kapısını aralıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Anadolu Grubu’nun otomotiv sektöründeki bir diğer markası Kia’nın Genel Müdürü Can Ağyel, 400 Yeni Kia Picanto’nun MOOV filosuna eklenmesiyle ilgili olarak, “Anadolu Grubu’nun yenilikçi ve sektöründe lider markası MOOV’un filosuna 400 Yeni Kia Picanto dahil edilmesine vesile olduğumuz için oldukça mutluyuz. Araç paylaşımının ve ulaşım modellerinin gelecekte daha fazla tercih edileceğini düşünüyoruz. Kia da global anlamda ulaşımın geleceği için yatırımlarına devam ediyor” dedi.

400 Yeni Kia Picanto’nun MOOV bünyesine DenizFilo’nun finansal çözümleriyle dahil edilmesine yönelik değerlendirmelerde DenizFilo Genel Müdür Yardımcısı Kaan Özgan, “Özellikle küresel salgın ile birlikte toplu taşımaya olan talebin azalması, tüm dünyada  MOOV gibi mobil hizmet sunan araç paylaşımı çözümlerini ön plana taşıdı. Yenilikçi çözümleri desteklemeyi önceliklerimiz arasında bulunduran bir grup olarak, bu projede DenizFilo’nun araçlarının yer almasından mutluluk duyuyoruz. Benzer projelere destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Her geçen gün hizmetini geliştirmeye devam eden MOOV, rekorlarına da yenisini ekliyor. MOOV, İstanbul, Ankara ve İzmir’de uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına ara verilen son iki Cumartesi gününde 6 bin defadan fazla kiralama gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı.
Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Genel

BYD Türkiye’nin Pazarlama Direktörü Tilbe Polat Oldu

Dünyanın lider elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye yapılanmasında önemli
bir ismi kadrosuna kattı. Sektörün deneyimli isimlerinden Tilbe Polat, BYD
Türkiye’nin Pazarlama Direktörü olarak göreve başladı.
Sektörde 20 yılayakın kariyeriyle dikkat çeken Tilbe Polat, tecrübesi ve uzmanlığıyla BYD
markasının Türkiye’deki başarı hedeflerine önemli katkılar sağlayacak.
1980 yılında İstanbul’da doğan Tilbe Polat, eğitim hayatına Üsküdar
Amerikan Lisesi’nde başladı.
2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve
Sosyoloji Bölümleri’nde Çift Anadal programını başarıyla tamamlayan
Polat, sektöre 2005 yılında Doğuş Otomotiv ile adım attı.
Gruba ait birçok farklı markada üst düzey görevlerde bulunan Polat,
Temmuz 2018’den itibaren Volkswagen Binek Araç Pazarlama Müdürü
olarak görev yapıyordu. BYD Türkiye ekibine katılan Polat, bu yeni
görevinde markanın Türkiye’deki pazarlama faaliyetlerine liderlik edecek.
Continue Reading

Genel

Çin’de elektrikli araçlara şarj kolaylığı 

Çin’de elektrikli araçların akülerini yalnızca 80 saniyede değiştirmelerine olanak tanıyan ilk akıllı bölgenin kurulumu tamamlandı. 

Çin’in ilk elektrikli araç (EV) şarj ve batarya değiştirme akıllı bölgesi Jiangsu Eyaletinde kuruldu. Akıllı bölge EV şarjı için gereken bekleme süresini kısaltacak.

Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV’ler) sayısı son yıllarda artmaya devam etti ve kullanımdaki NEV’ler 2023 sonu itibarıyla 20,41 milyona yükseldi. Çin, artan elektrikli otomobil kullanımını karşılamak için ülkenin NEV şarj tesisleri ağını geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyor. Çin Ulusal Enerji İdaresi’ne göre, 2023’te yıllık yüzde 65 büyüyerek geçen yılın sonunda neredeyse 8,6 milyona ulaştı.

Bu çerçevede elektrikli araç şarjı için gereken bekleme süresini kısaltmak amacıyla Çin’de ilk akıllı elektrikli araç (EV) şarj ve pil değiştirme gösteri bölgesi kuruldu. Çin’in Suzhou, Wuxi ve Changzhou şehirlerinde yaklaşık 500 kilometrekarelik bir alanı kapsayan bölge, State Grid Jiangsu Electric Power’a göre yaklaşık 1,300 şarj ünitesiyle 500 binden fazla yeni enerjili araç (NEV) sürücüsüne hizmet vermesi bekleniyor.

80 SANİYEDE EV ŞARJ AKÜLERİ DEĞİŞEBİLECEK

Araçların akülerini yalnızca 80 saniyede değiştirmelerine olanak tanıyan bölge, Wuxi’den başlayarak tüm yerlere de kurulacak. Daha önce EV sürücüleri sıklıkla yakındaki şarj istasyonlarını aramak zorunda kalıyordu. Yeni bölge, şarj tesislerinin uygun zamanları ve yerleri de dahil olmak üzere sürücülerin en hızlı ve en ekonomik şarj çözümlerini bulmasına yardımcı olmak için akıllı algoritmalar kullanıyor.

BEKLEME SÜRESİ YARI YARIYA AZALACAK

State Grid Jiangsu Electric Power’ın elektrik enerjisi araştırma enstitüsünde direktör olarak çalışan Yuan Xiaodong, akıllı bölgenin şarj için gereken ortalama aylık bekleme süresini yaklaşık yüzde 50 oranında azaltmasının beklendiğini söyledi. Yuan, gösteri bölgesi modelinin, Yangtze Nehri Deltası bölgesindeki NEV endüstrisinin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla komşu Shanghai’ye kadar genişletilebileceğini söyledi.

Continue Reading

Genel

Opel Experimental “Işıkla Boyama” ile Geleceği Aydınlatıyor!

Alman otomotiv devi Opel, geleneksel aydınlatma teknolojilerindeki öncülüğünü Experimental konsepti ile bir adım ileri taşıyor. Opel, yayınladığı Experimental “Işıkla Boyama” videosu ile temel yapı taşlarına yeni bir yaşam enerjisi katan “Alman Enerjisi” konseptinde akıllı ışığın geleceğini gözler önüne seriyor. Videoda Opel Experimental konseptinin sıra dışı ve yenilikçi aydınlatma teknolojisinin gelecekte yolu ve çevreyi aydınlatmaktan çok daha fazlasını yapabileceğini ortaya koyuyor. Tamamen elektrikli Opel Experimental, daha az karbon ayak iziyle yeşil inovasyona, detoks etkisi oluşturan cesur ve yalın tasarımıyla temel gerekliliklere odaklanıyor. Opel, Corsa’dan Astra’ya, Mokka’dan Grandland’e ve yeni nesil Combo’ya kadar birçok modelinde sunduğu IntelliLux LED® Matrix ve Pixel Light teknolojisi ile aydınlatma teknolojisindeki öncü geleneğini sürdürüyor.

 

Opel’in geleceğe ışık tutan konsept otomobili Experimental, “Işıkla Boyama” videosu ile yenilikçi “Alman Enerjisi” konseptinin ulaştığı üst noktayı gözler önüne seriyor. İzleyicileri sürükleyici bir gece deneyimine çıkaran bu videoda geleceğin aydınlatma teknolojileri, bu alanda köklü bir geleneğe sahip Opel tarafından sergileniyor. Bununla birlikte Opel Experimental konseptinin sıra dışı ve yenilikçi aydınlatma teknolojisinin gelecekte yolu ve çevreyi aydınlatmaktan çok daha fazlasını yapabileceğini ortaya koyuyor. Sürüş güvenliği ve konforu önemli ölçüde artıran bu üstün teknoloji, kullanıcıların duygularını da harekete geçirmeyi hedefliyor.

 

Intelli-Lux LED® aydınlatma teknolojisi ile Opel’in öncü geleneği zirveye taşınıyor!

 

Opel’in köklü geçmişe sahip önemli geleneklerinden biri, her dönem öncü aydınlatma teknolojilerini müşterilerin kullanımına sunuyor olması. Opel’in Corsa’dan Astra’ya, Mokka’dan Grandland’e ve yeni nesil Combo’ya kadar birçok modelinde sunduğu IntelliLux LED® Matrix ve Pixel Light teknolojisinin sürekli geliştirilmesi, bunun bir kanıtı. Uyarlanabilir IntelliLux LED® farlar sayesinde Opel sürücüleri, yoldaki diğer kişilerin gözünü kamaştırmadan karanlıkta her zaman optimum düzeyde görüş olanağına sahip oluyor.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Stellantis Kompleks Aydınlatma Sistemleri Global Yöneticisi Philipp Röckl, “Birkaç yıl önce ‘ışık bloklarını’ ayrı ayrı gizleyebiliyorduk, ancak artık gizlenmesi gereken alanlar daha hassas ve sorunsuz bir biçimde yakalanabiliyor.Bunu mümkün kılan ise, eskisine kıyasla daha da yüksek çözünürlüğe sahip ve aynı zamanda en yüksek enerji verimliliği sunan mikro LED tabanlı HD piksel sistemleri. Bunun yanında, gelecekte ışığı dijital olarak düşünmemiz gerekecek. Yüksek piksel sayısını düşündüğümüzde, günümüzün standart aydınlatma kontrol modülleri artık yeterli değil. Şimdiden ışığın grafik gösterimini sağlayan araç mimarileri üzerinde çalışıyoruz” dedi.

 

Elektrokromik malzemeler ve yapay zeka ile aydınlatma artık “sadece” farlardan ibaret değil

 

“Alman Enerjisi” konseptinin sembollerinden biri olarak çığır açan Opel Experimental, araçların hem iç kısımlarında hem de dış kısımlarında gelecekte nasıl görünebileceğini gözler önüne seriyor. İç mekanda kullanılan elektrokromik malzemeler yolcuları ortam aydınlatmasıyla sararken onların iyi hissetmesine de katkı sağlıyor. Reaktif malzemeler ise pratik özellikler sunuyor. Örneğin, Opel Experimental’ın kör noktasında kalan bir araç, bisiklet veya yaya olduğunda, ilgili kapının iç tarafında ve head-up bilgi ekranında renkli bir uyarı görüntüleniyor. Kameraların kaydettiği dış yan tarafın görüntüsü de iç kapı yüzeyine yansıtılıyor. Böylece, dışarıdaki görüntünün görünürlüğünü daha da artıran görsel bir “şeffaflık etkisi” oluşuyor. Yeni reaktif teknoloji, değişen ortam ışıklarıyla sürücünün, yolcuların ve yoldaki diğer kişilerin güvenliğini artırırken kabindeki sürücü ve yolcuların moralini yükseltip daha iyi hissetmesini de sağlayabiliyor. Opel’in “Işıkla Boyama” adını verdiği şey de tam olarak bunu gösteriyor.

 

Opel Experimental, “Işıkla Boyama” videosunda, geleceğin aydınlatma teknolojisinin görüş alanını olağanüstü bir biçimde genişletebileceğini de ortaya koyuyor. Opel Experimental gibi araçlar, kullanıcıyı çevreleyen dijital güvenlik teknolojileri sayesinde yayaları hiç olmadığı kadar hızlı ve net bir biçimde tanıyabilir. Artırılmış gerçeklik temelli teknoloji uyarı sinyali yanıp sönerek, hologramlar yoluyla sürücüler ve yoldaki diğer kişiler için önemli mesaj ve sinyalleri görüntüleyebiliyor.

 

Philipp Röckl, bu teknolojiyi, “Işığı sürücünün yanı sıra, yapay zeka yardımıyla insanları ve hayvanları daha iyi tanıyabilmesini sağlamak amacıyla kamera için de optimize etmeyi istiyoruz. Aracın tahmine dayalı ve dolayısıyla güvenlik artırıcı olanaklarının her durumda optimize edilebilmesi için gelecekte aydınlatma, kamera ve sensör teknolojisi ile algoritmaların birlikte çalışması gerekecek” şekilde açıklıyor.

 

Opel Pixel Vizor, iletişim aracı olarak ışığı kullanıyor

 

Opel, ödüllü modeli Manta GSe ile ışık sinyallerinin duyguları harekete geçirme ve güvenliği artırma konusundaki becerisini bir kez daha ortaya koydu. Bu araç, ultra modern ve benzersiz retro görünümüyle hayranlık uyandıran bakışları her yerde üzerine çekmeyi başardı. Bunun en büyük nedeni, Manta GSe’nin önüne yerleştirilmiş olan yenilikçi Opel Pixel Vizor. Araç, Pixel Vizor yoluyla çevresiyle iletişim kurabiliyor..

 

Mühendisler, yoldaki herkesin güvenliğini artırmak için sürekli olarak “geleceğin ışıklı iletişimi” üzerinde çalışıyor. Yeni, etkileyici “Işıkla Boyama” videosu, bu gelişmelerin gelecekte nasıl görünebileceğine yönelik önemli bir fikir veriyor.

 

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

Popüler