Connect with us

Elektrikli Otomobiller

Yeni Peugeot E-3008, 8 yıl veya 160 km garantiyle yollara çıkacak

Yüksek teknolojiyi sportiflikle birleştiren otomotiv üreticisi PEUGEOT, sektördeki değişime hazır olmak için çalışmalarına hız veriyor. 2025 yılına kadar Avrupa elektrikli mobilite pazarının lider markası olmak üzere radikal dönüşümüne kararlılıkla devam eden PEUGEOT, ana akım Avrupalı markalar arasında en kapsamlı elektrikli araç yelpazesine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Sıfır emisyonlu ulaşımı, erişilebilir, yalın ve konforlu hale getirmeye yönelik girişimlerini arttıran PEUGEOT, müşterilerini bu dönüşümün bir parçası olmaya davet ediyor. Bu kapsamda PEUGEOT, Ocak 2023’te başlattığı E-Lion Day’in ardından 2024 yılı için de sürdürülebilir kalkınma ve bunun için gerçekleştireceği ana ve yapılandırıcı eylemlerini tanıttı.

e-lionday-2024.png

PEUGEOT lider olarak yolu açacak!

E-Lion Day 2024 kapsamında PEUGEOT, 5 madde altında yeni stratejisini ortaya koydu. Buna göre;

  • PEUGEOT, tüm modellerinde tamamen elektrikli bir ürün gamı sunacak. Avrupa’daki ana akım markalar arasındaki en kapsamlı ürün gamına sahip olan PEUGEOT, tüm müşteri gereksinimlerini karşılayan modellere sahip olacak.
  • Marka “PEUGEOT ALLURE CARE” programı kapsamında, yeni PEUGEOT E-3008 müşterilerine özel, belirli ülkelerde 8 yıl/160.000 km’ye kadar tüm elektrikli ve mekanik unsurları kapsayan benzeri görülmemiş bir program sunacak. Böylece PEUGEOT, elektrikli bir modelde bu kadar kapsamlı bir garanti programı sunan ilk Avrupalı marka olarak öne çıkıyor.
  • Tüm PEUGEOT binek ve ticari araç müşterilerine ChatGPT teknolojisi sunulacak.
  • PEUGEOT, Stellantis Grubu’nun “4R” stratejisi (Yeniden Üretim, Onarım, Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm) doğrultusunda döngüsel ekonomideki eylemlerini güçlendirecek.
  • Marka eğitime verdiği önemden ötürü BORN FREE ile ortaklık yapıyor.

E-Lion projesi, PEUGEOT’nun geleceğin sürdürülebilir ulaşımını inşa etme stratejisinin merkezinde yer alıyor. Bu, araçların elektrikliye geçişinin çok ötesine geçen ve beş “E-unsura” dayanan kapsamlı, 360 derecelik bir yaklaşımı temsil ediyor.

  • Stellantis çözümlerine dayanan ürün ve hizmet “Ekosistemi” (Ecosystem).
  • Müşteri için uçtan uca eksiksiz bir “Deneyim” (Experience).
  • 2024 yılı sonuna kadar tamamen elektrikli ürün gamı ile “Elektrikli” (Electric).
  • Minimum elektrik tüketimiyle maksimum performans sunmak üzere “Verimlilik” (Efficiency).
  • Sürdürülebilirlik hedefi ve 2038 yılına kadar Net Sıfır Karbon olma taahhüdü ile “Çevre” (Environment).

linda-jackson.jpg

Projenin önemine işaret eden PEUGEOT CEO’su Linda Jackson, “PEUGEOT, E-Lion projesiyle tüm teknolojik birikimini ve ekiplerinin yaratıcılığını, tüm müşterilerinin sürdürülebilir ulaşıma erişmesi için seferber ediyor. Lider olarak yolu açmak istiyoruz. Bu inanılmaz derecede ödüllendirici bir görev” dedi.

9’u binek toplam 12 elektrikli model yolda!

Marka tamamen yeni bir elektrikli ürün gamına sahip. Yeni E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-PARTNER, E-EXPERT, E-BOXER ile pazarın en dikkat çekici modelleriyle tüketicilerin karşına çıkan PEUGEOT, ürün gamını E-408 ve E-5008 olmak üzere 2024 yılında iki yeni modelle daha zenginleştirecek. Böylece PEUGEOT, 9 binek araç ve 3 hafif ticari araçla, Avrupa’nın ana akım otomotiv üreticileri arasında en kapsamlı elektrikli ürün gamına sahip olacak. 2023 yılını E-208 ve E-2008 ile Avrupa’da elektrikli B segmentinin lideri olarak tamamlayan PEUGEOT, aynı zamanda sıfır emisyonlu hafif ticari araç satışında da Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. YouGov organizasyonu tarafından 2023 yılında yürütülen yıllık bir araştırmaya göre PEUGEOT, üst üste beşinci kez Fransız halkının en sevdiği otomobil markası oldu. PEUGEOT, müşteri gereksinimlerini karşılamak üzere pazardaki en iyi sürüş menzillerini sunmaya kendini adamış durumda. Örneğin yeni E-3008, 700 kilometreye ulaşan menzili ile segmentinde yeni bir standart belirliyor; yeni E-208 ise 566 kilometre şehir içi sürüş menziliyle kullanıcılarına güven veriyor.

8 yıl veya 160.000 km garanti Avrupa’da bir ilk!

Ürünlerinin kalitesine güvenen PEUGEOT, yeni E-3008 ile müşterilerine, elektromotor, şarj cihazı, aktarma organları ve ana elektrikli ve mekanik bileşenler olmak üzere belirli ülkelerde 8 yıl/160.000 km’yi kapsayan ve kullanıcının içinin rahat olmasını sağlayan “PEUGEOT Allure Care” programını sunacak. PEUGEOT Allure Care, en güncel elektrikli otomobil nesillerinin benimsenmesinin hızlandırılmasına katkıda bulunuyor ve böylece müşterilere geçiş yapmak için ihtiyaç duydukları teşviki de sunuyor. PEUGEOT Allure Care, PEUGEOT’nun belirli ülkelerde tüm elektrikli araç bataryaları için sunduğu, aracın tamamını kapsayan ve 8 yıl/160.000 km süreli garantiye ek olarak sunuluyor. Avrupa’nın en büyük pazarlarında satışa sunulan modelleriyle PEUGEOT, bir modelinde bu kadar kapsamlı bir garanti paketi sunan ilk Avrupalı marka olarak öne çıkıyor. Allure Care garanti programı, PEUGEOT yetkili servislerinde gerçekleştirilen her bakım hizmetinden sonra 2 yıl veya 25.000 km süreyle otomatik olarak etkinleştiriliyor.

Programın elektrikli dönüşümüne destek sağlayacağını söyleyen PEUGEOT Pazarlama ve İletişim Direktörü Phil York, “PEUGEOT Allure Care ile müşterilere adım atmak için ihtiyaç duydukları iç huzuru sağlayarak en yeni ve tamamen elektrikli PEUGEOT araçlarının benimsenmesini hızlandıracağımıza inanıyoruz. Bu olağanüstü geniş garanti programı, ürünlerimizin kalitesine ve güvenilirliğine duyduğumuz güvenin kanıtı” dedi.

ChatGPT tüm modellerde i-COCKPIT® ile sunuluyor!

PEUGEOT, E-Lion projesinin 5 unsurundan biri olan müşteri deneyimini, ChatGPT teknolojisini tüm binek ve ticari araç (2024’ün ikinci yarısından itibaren öncelikle 5 pilot pazarda) ürün gamında sunarak daha da ileri taşıyor. Bilinen en iyi üretken yapay zeka modeli olan ChatGPT, PEUGEOT i-Cockpit’e entegre ediliyor ve OK PEUGEOT sesli asistan üzerinden her türlü konuda sayısız soruyu ve isteği yanıtlayabilen gerçek bir yol arkadaşına dönüşüyor. OK PEUGEOT sesli asistanı etkinleştirildiğinde, ChatGPT’nin zenginleştirilmiş bir şekilde yanıt vermesi için sorgunun seslendirilmesi yeterli oluyor. Üretken yapay zeka belirli sorulara yanıtlar sağlayabiliyor. Örneğin bir şehirde gezilecek yerleri önerebiliyor ve navigasyon sistemi ile koordineli olarak kullanıcıyı oraya yönlendirebiliyor. Ancak aynı zamanda yolcularla etkileşim kurarak yolculuğa renk katabiliyor ve kullanıcının yaratıcılığını destekleyebiliyor.

PEUGEOT döngüsel ekonominin bir parçası!

Stellantis çözümlerine dayanan eksiksiz bir ekosistem oluşturmak, E-Lion projesinin bir diğer ayağını oluşturuyor. Stellantis grubu “4R” esasına dayanan bir Döngüsel Ekonomi iş kolu geliştiriyor: Yeniden Üretim, Onarım, Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm. PEUGEOT, daha az malzeme ve daha fazla sürdürülebilir malzemeler kullanmasının yanı sıra, bunların ömrünü uzatarak ve kullanım ömrü sonunda geri dönüştürülmelerini sağlayarak bu yaklaşıma öncülük ediyor. Örneğin yeni PEUGEOT E-3008’in yüzde 23’ü çelik ve polimerler de dahil olmak üzere geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor. Stellantis, Avrupa’da ömrünü tamamlamış araçların geri dönüşümünü sağlamak üzere geri dönüşümde Avrupa lideri Galloo ile ortak bir girişim olan Sustainera Valorauto’yu kurdu. Sustainera Valorauto, profesyonellere ve bireylere, araçların toplanması ve sökülmesi, geçerli parçaların kurtarılması, yenilenmesi ve pazarlanması ve malzemelerin geri dönüştürülmesi de dahil olmak üzere kapsamlı ve eksiksiz bir çözüm sunuyor. Ayrıca Stellantis, dünya lideri Orano ile Avrupa ve Kuzey Amerika’da özellikle elektrikli otomobil bataryalarının geri dönüşümüne adanmış bir başka ortak girişim daha kurarak geri dönüşümde lider bir rol üstleniyor. Ortak girişim, Orano’nun lityum-iyon bataryalardan önemli miktarda malzeme geri kazanma olanağı sağlayan yenilikçi düşük karbon teknolojisini kullanacak. Bu da Stellantis servislerinde uzun yıllardır gerçekleştirilen batarya onarımına da katkı sağlayacak.

Eğitimler aralıksız devam ediyor!

İnsan ve çevre, E-Lion projesinin merkezinde yer alıyor. PEUGEOT, E-Lion stratejisinin merkezine eğitimi yerleştiriyor ve çevreyi etkileyen somut eğitim eylemlerine odaklanıyor. İlk ortaklık 2023 baharında Fransız Bilim ve Eğitim Derneği UNDER THE POLE ile kuruldu. Bu derneğin misyonlarından biri de okyanusların korunmasındaki zorluklar hakkında yeni nesil üzerinde farkındalık yaratmak. PEUGEOT Boxer araçlar, keşif gezileri sırasında ekipmanları taşımak ve aynı zamanda toplum ve okullarda okyanus farkındalığı faaliyetleri için Fransa boyunca UNDER THE POLE eğitim karavanını çekmek üzere kullanıma sunuldu. PEUGEOT, yerel toplulukları Kenya’da ve dünyanın diğer ülkelerindeki vahşi hayvanlarla bir arada yaşamaya teşvik ediyor ve yabani türleri ve vahşi alanları korumaya çalışan İngiltere’deki BORN FREE yardım kuruluşuyla 2024 için ikinci bir ortaklığa daha imza atıyor.

Konu hakkında değerlendirme yapan BORN FREE Kurucu Ortağı Will Travers, “Artan insan nüfusu, örneğin aslanların çiftlik hayvanlarına saldırması gibi; yaban hayatta çatışmanın artmasına neden olabiliyor. Ancak BORN FREE, PEUGEOT’nun desteği ve kararlılığıyla, insanları ve çiftlik hayvanlarını korumak, doğal kaynakları muhafaza etmek, yaban hayatını korumak ve herkesin güvende olmasına yardımcı olmak için yerel halkı korumak üzere yırtıcılara karşı çitler veya etkili ve yenilikçi stratejiler uyguluyor” diye konuştu. PEUGEOT CEO’su Linda Jackson ise, şunları söyledi: “Günümüzde, PEUGEOT gibi bir markanın gelecek nesiller için daha sorumlu ve sürdürülebilir bir dünyaya her zamankinden daha fazla katkıda bulunması gerekiyor. Net Sıfır Karbon hedefimize ulaşma yolunda ilerliyoruz ancak oraya ulaşmanın farklı yolları var. Eğitimin daha sürdürülebilir bir dünyanın anahtarlarından biri olduğuna inanıyorum ve bu yüzden katkıda bulunmak istiyoruz.”

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Otomobiller

Togg T10X elektrikli araç ve C-SUV segmentinde zirveyi sevgi

Tüm Türkiye’de toplam 60 bin 1 T10X’i kullanıcılarla buluşturan Togg, 2025 yılı ilk 4 ayında hem elektrikli araç hem de C-SUV segmentinde zirveye yerleşti.

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, T10X modeliyle 2025 yılında da başarılı performansını sürdürüyor. 3.537 adedi nisan ayında olmak üzere ilk 4 ayda 10.325 satış adedine ulaşan T10X, içten yanmalı araçların da yer aldığı C-SUV segmentinde %10,1 pazar payıyla liderliğini sürdürdü.

Her geçen gün daha fazla kullanıcıyla buluşan T10X, elektrikli araç pazarında da rakiplerini geride bıraktı. T10X, yılın ilk 4 ayında %24,4 pazar payıyla açık ara birinciliği elde etti. T10X bütün segmentler ve gövde tipleri içinde de %3,3 pazar payı ile en çok satılan 5’inci model olurken, Togg da bütün kategoriler içinde en çok satılan 11’inci marka olma başarısını gösterdi.

Nisan ayında da ilk sırada

Türkiye’de nisan ayında toplam otomobil pazarı 85.411 adet olarak gerçekleşirken, T10X 3.537 satışla %4.1 pazar payı elde etti. Nisan ayında elektrikli araçlar 13.191 adetlik satış rakamına ulaşırken, T10X %26,8’lik payla ilk sırada yer aldı.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Yılın Elektrikli Otomobiline Geri Sayım: “Hyundai INSTER”

Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili seçilen Hyundai INSTER, Mayıs ayında Türkiye’de satışa sunuluyor. Şık tasarımı ve pratik kullanım özelliğiyle dikkat çeken INSTER, segmentinin en uzun sürüş meziline sahip. İlk etapta “Advance” versiyonuyla satışa sunulacak INSTER’ın Cross versiyonu da çok yakında Türkiye’de olacak.

Hyundai Motor Türkiye, INSTER ve yılın ikinci yarısında satışa sunulacak IONIQ 9 ile birlikte tamamen elektrikli model sayısını yediye yükseltmiş olacak.

Hyundai’nin şık tasarımı ve konfor odaklı iç mekanıyla dikkat çeken tamamen elektrikli modeli INSTER, önümüzdeki günlerde Türkiye pazarına giriş yapacak. Kompakt A-SUV model, 49 kWh’lık bataryası ve 360 km menziliyle Türkiye’de segmentinin en uzun menzilli otomobili olmaya hazırlanıyor. INSTER, kullanıcısına çarpıcı tasarımı ve renkli dünyasıyla müzikten modaya kadar uzanan benzersiz bir deneyim sunacak.

“Var mısın?” mottosu ile maceracı ruhlara dokunacak olan INSTER, karşımıza sadece bir otomobil olarak değil, kendi dünyası olan bir yaşam alanı olarak çıkıyor. Tasarımı ve pratik şehir içi kullanım kolaylığıyla fark yaratan otomobil, konforlu ve dinamik bir sürüş deneyimi sunarken, aynı zamanda ileri teknolojisi, esnek ve geniş iç hacmiyle de elektrikli dünyasının önemli oyuncularından olmaya aday. Buna ek olarak; INSTER’in hızlı alt yapısı, yaklaşık 30 dakikada %10 ila %80 oranında şarj sağlayacak. Hyundai INSTER, markanın Avrupa pazarına sunduğu ilk küçük EV modeli olup potansiyel menzili sayesinde zahmetsiz şehir içi sürüş ve uzun yolculuklarda güçlü performansla birleştiriyor.

Hyundai INSTER ile ilgili diğer detaylar, Mayıs ayında yapılacak lansman ile birlikte paylaşılacak.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Elektrikli araç sayısındaki artışın fosil yakıt tüketimini yüzde 40 azaltması bekleniyor

Küresel emisyonların yaklaşık beşte birini oluşturan karayolu taşımacılığının karbondan arındırılması, düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecinde kritik önem taşıyor.

Elaris İş Geliştirme Müdürü Ramazan Akyol, artan elektrikli araç sayısı ile birlikte Türkiye’nin fosil yakıt tüketiminde yüzde 40’a kadar azalma beklendiğini açıkladı.

Enerji sektörü emisyonlarının yüzde 24’ü ulaşım sektöründen kaynaklanıyor. Binek ve hafif ticari araçlar ise sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 15’inden sorumlu tutuluyor. Ancakelektrikli araçlar, karayolu taşımacılığının karbondan arındırılmasında anahtar rol oynuyor. Çünkü elektrikli araçlar, geleneksel araçlara göre yüzde 70 oranında daha az karbon emisyonu üretiyor. ICCT (Uluslararası Temiz Taşımacılık Konseyi) verilerine göre de yenilenebilir enerji ile şarj edilen elektrikli araçların karbon ayak izi, içten yanmalı motorlu araçlara kıyasla yüzde 81 daha düşük oluyor.

Elaris İş Geliştirme Müdürü Ramazan Akyol, egzoz emisyonu sıfır olan elektrikli araçların düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecindeki önemine ve Türkiye’nin enerji bağımsızlığına sağladığı katkıya dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

Elektrikli araç sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120 arttı

“Dünyada ve ülkemizde elektrikli araçlara olan talep hızla artırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mart 2025’te trafikteki elektrikli araç sayısı 218 bin 238’e ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 120 arttı. Artan elektrikli araç sayısı ile birlikte, Türkiye’nin fosil yakıt tüketiminde yüzde 40’a kadar azalma bekleniyor.

Ülkenin enerji ithalatını azaltıyor

Fosil yakıt tüketimini azaltan elektrikli araçlar, yalnızca çevresel ve ekonomik faydalar sunmuyor, aynı zamanda ülkenin fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltarak, enerji ithalatını en aza indiriyor. Bu durum, Türkiye’nin enerji bağımsızlığına önemli bir katkı sağlıyor. Biz de Üçay Mühendislik olarak, yurt genelindeki yaygın AC ve DC elektrikli araç şarj istasyonlarımızla yeşil dönüşümün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Ramazan Akyol, konuşmasında ayrıca, şarj istasyonlarındaki verim artırıcı çözümlere de değindi:

“Şarj istasyonlarındaki akıllı şarj sistemleri ve enerji depolama çözümleri, enerjinin verimli kullanılmasında ve şebeke üzerindeki yükün dengelenmesinde önemli rol oyuyor. Talep fazlası dönemlerde depolanan enerji, ihtiyaç halinde kullanılarak, yüksek tasarruf sağlanıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Üçay Mühendislik Enerji ve İklimlendirme Teknolojileri A.Ş.

2000 yılında mühendislik alanında faaliyet göstermeye başlayan Üçay Mühendislik, bugün; iklimlendirme, elektrik-mekanik taahhüt ve güneş enerjisi sistemleri alanlarında uzmanlaşarak, sektörde öncü konuma gelmiştir.

2019 yılından itibaren E-Mobilite sektörüne de giriş yapan Üçay Mühendislik, 11.08.2022 tarihinde T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) şarj ağı işletmeciliği lisansı almıştır. ELARİS markası ile şarj ağı işletmecisi olarak hizmet vermektedir.

 

Continue Reading

Popüler