Otomotiv
Mercedes-Benz’in 210 milyon TL’lik yatırım yaptığı yeni Parça Lojistik Merkezi açıldı
Mercedes-Benz Otomotiv, Gebze’de kurduğu ve tüm Türkiye’deki acentelere parça tedariği sağlayacağı yeni Parça Lojistik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdiği basın toplantısına katıldık.
- Mercedes-Benz Otomotiv tarafından kurulan yeni Parça Lojistik Merkezi’nden tüm Türkiye’deki acentelere parça tedariği sağlanacak.
- Yenilikçi teknolojilerin kullanımıyla fark yaratan 15 bin m² kapalı depolama alanına sahip yeni lojistik merkezi 100 kişilik ek istihdam sağlıyor.
- Mercedes-Benz için özel olarak geliştirilen ve dünyada 3’üncü olarak Gebze’de kullanılan ambar yönetim sistemi müşteri odaklılığı ile lojistik verimliliğini artırıyor, hata oranını en aza indiriyor.
Mercedes-Benz Otomotiv, Gebze’de kurduğu ve tüm Türkiye’deki acentelere parça tedariği sağlayacağı yeni Parça Lojistik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. 15 bin m² kapalı depolama alanına ve 7 bin m² daha büyümeye imkân verecek opsiyonlu alana sahip merkez, müşteri odaklılığı, sürdürülebilirlik yatırımları ve lojistik verimliliği ile fark yaratıyor. Mercedes-Benz Otomotiv’in kendi elektriğini kendisi üretecek yeni lojistik merkezi sayesinde Türkiye, Mercedes-Benz için özel olarak geliştirilen yüksek teknolojiyle donatılmış ambar yönetim sistemini kullanmaya başlayan dünyada 3’üncü ülke oldu.
Merkezin açılış töreninde konuşan Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Yeni lojistik merkezimizi, müşterilerimize ve paydaşlarımıza daha iyi hizmet sunma vizyonumuz doğrultusunda şekillendirdik. Yenilikçi teknolojilerin kullanımıyla fark yaratan lojistik merkezimiz ile markamızın sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdünü de yansıtıyoruz. Müşteri odaklı yaklaşımımızı operasyonel mükemmeliyetle birleştirerek, sektörde öncü bir konumda olmaya devam ediyoruz. İhtiyaçlarımız doğrultusunda 22 bin m²’ye kadar büyütebileceğimiz tesisimiz ile enerji verimliliği, atık yönetimi ve karbon ayak izinin azaltılması gibi alanlarda öncü uygulamaları benimseyerek çevresel etkiyi en aza indirmeyi amaçlıyoruz. 210 milyon TL’lik yatırımla kurduğumuz yeni lojistik merkezimiz ile 100 kişilik ek istihdam sağlıyoruz” dedi.
Kendi elektriğini üretecek, azami geri dönüşüm sağlayacak
Faaliyete geçmesi yaklaşık 18 ayı bulan merkez için özel olarak geliştirilen ambar yönetim sistemi dünyada 3’üncü olarak tesiste kullanılıyor. Bu teknoloji, iş modeline operasyonel verimlilik kazandırıyor ve müşteri odaklı tüm ihtiyaçları karşılıyor. Tamamen elektrikli makina ve ekipmanların kullanıldığı lojistik merkezi, çatısındaki GES (Güneş Enerji Santrali) projesi sayesinde kendi elektriğini üreten bir bina formatına sahip olacak. Etkin atık yönetimi ile azami geri dönüşüm sağlamasının yanı sıra tüm alanlarda enerji tasarrufunu sağlayan aydınlatma sistemi ile sürdürülebilir bir mimari sunuyor.
Daha hızlı işlem, en aza indirilen hata oranı
Daha büyük parçalar için serbest ambarlama imkânı tanıyan alanlar, lastik ve elektrikli araçların bataryalarının depolanması için tasarlanmış yangına dayanaklı özel odaların olduğu tesis, 70 bin tanımlı, 30 bin aktif parça portföyüne sahip. Lojistik merkezine entegre olarak kurulan C tipi antrepo sayesinde ise ithalat süreçleri çok daha hızlı ve verimli şekilde tamamlanabiliyor. Merkezdeki tüm işlemler, lokasyonlar ve parçalar üzerinde bulunan barkod sayesinde mobil el terminalleri kullanılarak yürütülüyor. Bu sayede süreçler hızlanırken hata oranları da en aza iniyor.
Elektrikli Otomobiller
Huawei lüks elektrikli sedan otomobil geliştirdi
Çinli teknoloji şirketi Huawei, geliştirdiği lüks elektrikli sedan otomobili Stelato S9’u iki farklı versiyonla Çin’de satışa sundu.
Stelato S9’un bilgi-eğlence sistemi, Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Araç ayrıca, sürüş güvenliğini artırmak için şirketin gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatılıyor.
Otomotiv
Türkiye’de otomotiv yatırımı için imzaya yakın ikinci firma ortaya çıktı: Chery
Çinli BYD’den sonra otomotivde doğrudan yatırım imzasına en yakın adayın Chery olduğu belirtiliyor. Yetkililer Chery’nin Türkiye’de planladığı yatırım sürecinde ciddi ilerleme kaydettiğini ancak fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunmasının görüşmelerin uzamasına neden olduğu iddia ediliyor.
Çinli elektrikli otomotiv üreticisi BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırım kararının ardından gözler masadaki diğer yatırımcılara çevrildi.
CNBC-e’den Emre Eser’in yetkililerden edindiği bilgilere göre şu an imzaya en yakın ikinci yabancı yatırımcı bir diğer Çinli otomotiv devi Chery.
Cherry ile görüşmeler sürüyor
Hem Türkiye pazarındaki güçlü büyümesini sürdürmek hem de Türkiye üzerinden Avrupa ve diğer yakın pazarlara daha fazla ihracat yapmak isteyen Chery, yatırım için Ankara ile görüşmelerini sürdürüyor.
Ancak fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunması görüşmelerin uzamasına neden oluyor. Türkiye; hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda verilecek teşviklerin esnetilemeyeceğini belirtiyor.
Fabrika için düşünülen iller: Samsun ve Manisa
Chery’nin Türkiye’de kurmayı düşündüğü fabrika için şimdiye kadar Samsun ve Manisa alternatiflerini değerlendirdiği belirtiliyor. Sürecin eylül ayı ile birlikte daha da netlik kazanacağı öngörülüyor.
Çinli MG de sırada mı?
Chery’den sonra yatırıma en yakın başka bir otomotiv üreticisinin de yine bir Çinli olan MG olduğu söyleniyor.
Ayrıca güneş ve rüzgar enerjisinde de Çinlilerin yatırım görüşmelerini sürdürdüğü dile getiriliyor.
Çinli markaların Türkiye pazarındaki yükselişi aydan aya devam ediyor. Son olarak Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) temmuz ayı verilerine göre Chery otomobil satışlarında Volkswagen (7 bin 152) ve Fiat’ın (6 bin 706) ardından 6 bin 638 adet ile üçüncü sırada yer alıyor. Aynı listede Renault 6 bin 402 adet ile dördüncü Toyota ise 4 bin151 adetle beşinci sırada bulunuyor.
Elektrikli Otomobiller
Tesla Çin’de rakibi BYD’ye karşı kan kaybediyor
ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla Nisan ayında 62 bin167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi. Çinli rakibi BYD’nin satışları ise 312 bin 48 adet oldu.Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Çin üretimi araç satışı Nisan’da bir önceki yıla göre yüzde 18 azaldı.
Çin Binek Araç Birliği verilerine göre, elektrikli araç üreticisi Tesla, 2024 yılı Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla %18 azalışla 62 bin 167 adet Çin’de üretilmiş araç satışı gerçekleştirdi.
Çin’de üretilmiş Model 3 ve Model Y araçlarının teslimat rakamlarında, Mart ayına kıyasla %30,2 azalış görüldü.
BYD’NİN SATIŞLARI %49 ARTTI
Şirketin Çinli rakibi BYD geçen yılın aynı ayına kıyasla %48,97 artışla 312,048 adet araç satışı gerçekleştirdi.
-
Genel5 yıl önce
Toyota Corolla Hatchback Tanıtıldı, İŞTE FİYAT LİSTESİ!!
-
Genel6 yıl önce
İletişim
-
Genel6 yıl önce
Biz Kimiz?
-
Genel6 yıl önce
Reklam ve Sponsorluk
-
Genel6 yıl önce
Gizlilik politikası
-
Genel5 yıl önce
Bu Tarihi Not Edin! “30-31 Mayıs 2020”
-
Genel4 yıl önce
Renault’dan Kaçırılmayacak Kampanya: “Şimdi Al Eylül’de 750TL Taksitle Ödemeye Başla”
-
Elektrikli Ticari1 yıl önce
Shell’den hidrojenli araç paylaşım hizmeti