Connect with us

Otomotiv

2030 Yılına Kadar OMODA ve JAECOO’da Hedef 1,4 Milyon Adetlik Satış!

Chery, OMODA 5 EV ile Yeni Enerji
Teknolojisini Tanıttı! 

Çin’in en büyük otomotiv üreticisi Chery, birbirinden iddialı yeni oyuncularıyla Avrupa pazarında vites büyütmeye hazırlanıyor. Markanın crossover modeli OMODA ve off-road yeteneğini şık bir karoserde sunabilen JAECOO’yu, 67 ülkeden gelen bayileri ve iş ortaklarına tanıtan Chery, kullanıcılara çevreyi koruma, düşük karbon ve yeşil seyahat uygulamaları için optimal çözümler sağlayan yeni enerji teknolojisinin de detaylarını paylaştı. Elektrikli OMODA 5 EV’yi de tanıtan Chery, her iki modelin küresel satışlarının 2030 yılına kadar 1,4 milyon adede ulaşması ve dünya genelinde kişiselleştirilmiş akıllı araçlar arasında en üst sıralarda yer almasını hedefliyor.

Ürettiği yüksek teknolojili ve zengin donanımlı modelleriyle Çin’in en büyük otomobil üreticisi olan Chery, yeni hedef olarak belirlediği Avrupa pazarı için çalışmalarına hız veriyor. Markanın Avrupa için ürettiği OMODA ve ürün gamına yeni eklenen JAECOO ile iddialı hedefler belirleyen Chery, dünya çapındaki bayileri ve iş ortaklarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Çin’in Anhui eyaletine bağlı Wuhu şehrinde O&J Küresel Toplantısı’nı düzenleyen Chery, bu kapsamda, aralarında 67 ülke ve bölgeden bayiler ve iş ortaklarının bulunduğu yaklaşık 400 kişiye yeni araçlarını tanıttı.

Yeni enerji teknolojisini tanıttı!

Toplantıda, OMODA’nın özel NEV serisine ek olarak, elektrikli OMODA 5 EV ve JAECOO 7 tanıtıldı. Ayrıca O&J Toplantısı kapsamında kullanıcılara çevreyi koruma, düşük karbon ve yeşil seyahat uygulamaları için optimal çözümler sağlayan yeni enerji teknolojisi de tanıtıldı. Küresel otomotiv gelişiminin tarihteki dördüncü fırsat döneminin yaşadığını vurgulayan Chery International Genel Müdürü Zhang Guibing, akıllı ve yeni enerji teknolojisi ürünlerine yönelik yeni bir ilerleme çağının başladığını da belirtiyor. Ayrıca, kişiselleştirilmiş ürünlerin yükselişiyle birlikte, en çok satan ilk 10 model arasında giderek daha fazla SUV/Crossover modeli yer alıyor. Kişiselleştirilmiş iki kullanıcı grubu “New Elites” ve “New Lohas” sürekli olarak büyümeye devam ederken, ortaya çıkan OMODA ve JAECOO modelleri, genç kullanıcıların otomotiv ürünleri ve seyahat hizmetlerine yönelik kişiselleştirilmiş ihtiyaçlarını kapsamlı bir şekilde karşılamayı garanti ediyor. Chery, söz konusu iki modeli; moda ve bağımsızlık, trend ve kişiselleştirme peşinde koşan ve sosyal buluşmalara tutkulu olan, yeni nesil şehirli orta sınıfın gereksinimleri doğrultusunda geliştirdi. Markanın iddialı modeli OMODA, crossover ürün konumlandırmasıyla kullanıcılara kişiselleştirilmiş, dinamik, teknolojik ve modaya uygun seyahat deneyimleri sunmayı amaçlıyor. Şehirli seçkinler için özel olarak tasarlanan ve off-road yeteneğine sahip bir SUV olarak dikkat çeken JAECOO ise, aynı zamanda zarif ve şık bir sürüş deneyimi ile kullanıcıların seyahat ihtiyaçlarını keyfe dönüştürerek kullanıcısında açık hava ve keşif duygusu uyandırıyor.

Yeni bir ekosistem yaratacak!

O&J Cars, iki tüketici grubunun ihtiyaçlarını karşılamak için dört ana alanda 15 temel teknoloji ve 7 yeni model geliştirdi. Küreselleşme ve yeni çağ için bir teknoloji inovasyon zinciri oluşturmayı hedefleyen OMODA ve JAECOO, böylece yeni bir otomotiv ekosistemi yaratmaya çalışıyor. Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla 13 bin adetlik satış hacmine ulaşan OMODA, Meksika, İsrail ve Kuveyt de dahil olmak üzere satışa sunulduğu tüm bölgelerde sürdürülebilir büyüme gerçekleştirdi. OMODA ve JAECOO’nun küresel satışlarının 2030 yılına kadar 1,4 milyon adede ulaşması ve dünya genelinde kişiselleştirilmiş akıllı araçlar arasında en üst sıralarda yer alması bekleniyor. Dahası, kişiselleştirme ve zarif tasarım sayesinde beğeni kazanarak küresel kullanıcılara yeni bir araç ekosistemi oluşturacak.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Otomotiv Sektörü

Elektrikli otomobil üreticileri her otomobilden ne kadar kazanıyor?

Otomobil firmaları, elektrikli otomobillere geçişi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorlarsa, içten yanmalı motorlu otomobillerde olduğu gibi, elektrikli otomobillerden de para kazanmak zorundalar. Ancak şu ana kadar durum tam tersi. Ne kadar çok elektrik satarlarsa o kadar kırmızıya düşerler. Ve bu küçük bütçelerle ilgili değil.

FCA’nın (Fiat-Chrysler) eski başkanı Sergio Marchionne’nin 2014 yılında Amerikalı müşterilere elektrikli Fiat 500’ü satın almamaları için yalvardığını hatırlıyor musunuz? Kulağa mantıksız geliyor ama sonuçta bir mantığı vardı. Ve geri döndürülemez. Şirket, emisyon yasaları nedeniyle Kaliforniya pazarına pille çalışan 500’ün ilk neslini sunmak zorunda kaldı, ancak satılan her ünite için 20.000 dolar yeniden işlendi. Maliyet katili olduğu bilinen Marchionne bundan kesinlikle hoşlanmadı. Ne yazık ki, o zamandan bu yana tam on yıl geçmesine rağmen elektrikli otomobillerin menzili muazzam bir hızla arttı, performansları ve menzilleri arttı, şarj hızları arttı ama hâlâ karlı değiller. Basitçe, üretimleri kârsızdır.

Tesla dışında herkes kaybeder

Bu, Amerikan analitik şirketi BCG’nin (Boston Consulting Group) son çalışmasıyla kanıtlanmıştır. Ortalama olarak elektrikli otomobil üreticilerinin satılan her 50.000 dolarlık elektrikli otomobilden yaklaşık 6.000 dolar kaybettiğini iddia ediyor. Bu yaklaşık yüzde 12’lik bir negatif marj anlamına geliyor. Tabii bu her marka için geçerli değil. Yeni üretim süreçleri ve emisyon kredilerinin satışı sayesinde Tesla karada kalabilir ancak diğer otomobil şirketleri elektrikli arabalarla umutsuzca kırmızıdalar. Bazıları bunu gizlemiyor bile. Böyle bir Rivian, her arabaya 33.000 dolar, Ford’a 36.000 dolar ve Lucid’e inanılmaz bir 433.000 dolar harcadığını itiraf etti. 

Bu nedenle Ford yakın zamanda F-150 Lightning pikapının üretimini sınırladı ve diğer üreticiler de hırslarını sınırlıyor. Toyota, elektrikli otomobillerden kaynaklanan kayıplardan daha ucuz olacağı için yönetmeliklere uymak için emisyon tahsisatları satın almayı tercih edeceğini söyledi. Boston Consulting Group’tan Andrew Loh, “Üreticiler yeni nesil elektrikli otomobillerden para kazanamıyorsa, bir şeylerin değişmesi gerekecek” dedi. Otomobil şirketlerinin, elektrikli otomobillerden gerçekten para kazanmalarını sağlayacak bir verimlilik düzeyine ve üretim ölçeğine ulaşacakları inancıyla yatırım yapmaya devam etme “midesine” ne kadar süre sahip olacaklarının şüpheli olduğunu da sözlerine ekledi.

Bağlanmanız gerekiyor

BCG’ye göre üreticiler müşteri beklentilerini karşılayacak teknolojiye sahip olsalar da bunun karlı olacağından emin değiller. Son araştırmalara göre müşteriler, fiyatı 50.000 dolara kadar olan, tek şarjla 560 km yol kat edebilen ve 20 dakikadan fazla şarj edilemeyen elektrikli otomobiller istiyor. BCG’ye göre bugün bu kriterleri yalnızca Hyundai Ioniq 6 karşılıyor ve onu Tesla 3 yakından takip ediyor. BCG, çözümü bağlantılı otomobil şirketlerinde görüyor. Boston Consulting Group analisti Brian Collie, “EV üreticileri ve tedarikçileri arasındaki ortaklıklar karlılık açısından kritik önem taşıyor” dedi.

“Çok fazla ön yatırım var ve hem üreticilerin hem de tedarikçilerin kendi başlarına üstlenmek zorunda oldukları çok fazla bireysel risk var” dedi. “Ortaklıklar ve ortak girişimler, daha büyük ölçeğe ve daha fazla tasarrufa ulaşmanın yoludur.” Bu, maliyetleri yarıya indirebilir ancak BCG, EV başına 3.000 dolarlık bir kayıp tahmin ederek bunun yine de yeterli olmayacağını söylüyor. Altı çizilen ve hesaplanan bu, otomobil şirketlerinin elektrikli otomobillerden kaynaklanan zararlarını birkaç yıl daha içten yanmalı motorlu otomobillerin satışından elde edilecek kârla ödeyecekleri anlamına geliyor. Ancak süresiz olarak yapılamaz.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Porsche K1: Yedi koltuklu SUV Yakında!

Porsche, özellikle ikonik 1911 için içten yanmalı motorlardan bu kadar çabuk vazgeçmeyi düşünmese de diğer modeller için büyük bir elektrifikasyon planlıyor. Sonuçta kısa bir süre önce Taycan’a katılmak üzere elektrikli Macan’ı tanıttı. Ancak Boxster ve Cayman 2025 yılına kadar tamamen elektrikli sürüşe geçecek ve Cayenne de 2026 yılında onlara katılacak. Ama bununla bitmiyor. Porsche, model portföyünü üç sıra koltuğa sahip 7 koltuklu büyük bir SUV ile genişletecek. Şu ana kadar sadece beş koltuk sunmasına rağmen Zuffenhausen’in Mercedes-Benz EQS veya BMW iX’e cevabı olması bekleniyor.

Yenilik, K1 kod adı altında yüksek bir geliştirme aşamasında olduğundan, kamuflajlı prototiplerin yollarda görünmesi şaşırtıcı değil. Bunlardan biri markanın test merkezinde yakalandı. Detayları görünmese de yabancı cisimli bir katır değil, gerçek bir Porsche K1 olduğu anlaşılıyor. Yükseklik olarak mevcut Porsche Cayenne’e benziyor ancak daha uzun bir tavana ve arka koltuk sırasına ışık getiren daha büyük üçüncü yan camlara sahip. Farların tasarımı yeni Macan’ı andırıyor. Beş metreden uzun olmalı. Porsche başkanı Oliver Blume daha önce K1’in SUV’ye oldukça sportif bir yorum sunacağını söylemişti.

İlk 7 koltuklu Porsche modelinin temeli... “Porsche”İlk 7 koltuklu Porsche modelinin temeli, 920 V aküye ve yeni yağ soğutmalı elektrik motorlarına sahip SSP Sport platformu olacak.

K1’in temeli, Macan ve Audi Q6 e-tron tarafından kullanılan PPE’den bile daha güçlü olan yeni SSP elektrik platformu olacak. Son derece hızlı şarjı garanti eden 920 V voltajlı bir pil kullanır. Kapasitesinin en az 100 kWh olacağı tahmin ediliyor. Porsche ayrıca yeni yağ soğutmalı senkron elektrik motorlarını da kullanacak. Menzil 600 km sınırında olmalıdır. Bu devi kontrol etmek arka tekerlekleri yönlendirmeyi kolaylaştıracak. Arazide K1, yerden yüksekliği artırmaya olanak tanıyan pnömatik bir şasi kullanacak. Üretim, Porsche’nin şu anda Macan, Cayenne ve Panamera’nın montajını yaptığı Leipzig’deki fabrika tarafından sağlanacak.

Continue Reading

Elektrikli Otomobiller

Agrotech, Joyce ile Dünya Pazarına Açılacak

Teknoloji ve tarım alanında Türkiye’nin önde gelen şirketi olan Agrotech Grup’un şirketi Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri, elektrikli araç, motor ve batarya üretimine başlayacağını duyurdu. Bu yıl Ekim ayında tüketiciyle buluşacak Joyce marka elektrikli otomobilin 699 bin TL’den satışa sunulacağı belirtilirken; elektrikli araçlara servis hizmeti vermek için de düğmeye basıldığı kaydedildi. Bu anlamda Ekim ayına kadar farklı şehirlerde 20 özel servis açılacağı bilgisini paylaşan Joyce, 2025 yılında ise elektrikli ticari aracını piyasaya sürmeyi ve güçlü bir bayi ağı kurarak farklı markalardan elektrikli araçların satışını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Son dönemde gerek teknoloji gerek tarım alanında yaptığı yatırımlar ve iş birlikleriyle öne çıkan Agrotech, Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri’nin yüzde 75’ini satın alarak yerli ve milli elektrikli araç üretimine başlayacağını duyurdu. Giderek önemi artan çevreci elektrikli araçlar alanında hizmet veren Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri ile yapılan iş birliğiyle, yeni hedef pazarlarda büyümesini sürdürecek olan Agrotech, geleceğin teknolojilerini bugünden dünyaya sunarken; yeni nesil tarımsal teknolojiler konusunda da önemli bir adım attı. Yurt içi ve yurt dışında hayata geçirdiği iş birlikleriyle yerli üretimi destekleyen ve farklı ülkelere bu teknolojiyi ulaştırmayı hedefleyen Agrotech Grup, Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri ile Silikon Vadisi’nde kurduğu şirketle de Türk bayrağını gururla dalgalandıracak.

Düzenlenen basın toplantısında Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri ile atacağı adımlara ilişkin bilgiler paylaşılırken; toplantıya Agrotech Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, Agrotech Grup İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz, Agrotech Grup Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ile Agrotech grup şirketi Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri CEO’su Eren Efe Erkan ve Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören katıldı. Yeni güç birliğiyle artık teknolojinin devler ligi olan ABD’de çalışmalarını büyüteceklerini belirten Hümeyra Keskin, Türk mühendisliği ve tasarımıyla birlikte yeni bir dönemin kapılarını açtıklarına dikkat çekti.

TEKNOLOJİNİN DEVLER LİGİNDE TÜRK İMZASI

Apple, Google, Facebook ve Tesla gibi dünya devi firmaların hizmet verdiği Kaliforniya’daki Silikon Vadisi’nde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Keskin, Agrotech USA LLC ismiyle onaylanarak tüm kuruluş ve lisans işlemleri tamamlanan firmanın, 3 yıllık stratejik planlama dahilinde teknoloji ihracat programı gerçekleştireceğini kaydetti. Keskin, “Türk tarımı ve üretiminin gücünü tüm dünyaya göstermek için 10 yıldır yeni nesil tarım teknolojileri üzerine çalışan, yurt içi ve yurt dışında önemli iş birliklerini hayata geçiren Agrotech olarak, yüzde 100 yerli ve milli üretimin öneminin farkındayız. Hayata geçirdiğimiz tüm projeleri yazılım, donanım, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile destekleyerek kurumlara özel ve yüksek teknolojiye dayanan çözümler üretiyoruz.” dedi.

FARKLI ENDÜSTRİLER İÇİN ARAÇLAR ÜRETECEĞİZ

Agrotech Grup Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ise “Agrotech ailesi olarak dünyadaki teknoloji ihtiyaçlarını yakından takip ederek yatırımlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Elektrikli araçlar, elektrikli yerli motor ve batarya teknolojileri konusunda yaptığımız çalışmalar sonucunda Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri’ni ailemize katmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, geçtiğimiz yüzyılda sanayi devrimini tam olarak yakalayamasak da yeni yüzyılda teknoloji devriminde emin adımlar ile ilerliyoruz. Bu doğrultuda otomotiv sadece başlangıç. Farklı sınıflarda yapacağımız üretimin ardından gelecek dönemde farklı endüstrilere özel araçlar üretmeyi hedefliyoruz.” yorumunu yaptı.

ÇİN’E EN GÜÇLÜ ALTERNATİF

ABD’den tüm dünyaya elektrikli araç ihraç edeceklerini belirten Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri CEO’su Eren Efe Erkan şu bilgileri verdi: “Türkiye’de üretilecek yerli elektrikli araçlar için tasarladığımız, mühendisliği ve tüm hakları şirketimize ait olan yerli ve milli BLDC MOTOR’u, elektronik devre sistemlerini, otonom ve yapay zeka destekli yazılım satışlarını, Silikon Vadisi’ndeki yeni şirketimiz ile birlikte Amerika pazarı başta olmak üzere tüm dünyadaki elektrikli araç üreticilerine ana tedarikçi olarak sağlayacağız. Ülkemiz Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri, elektrikli motorlar, batarya teknolojileri ve elektronik altyapısıyla Çin’e en güçlü alternatif olabilir. Teknoloji ihracat programımız içinde yerli tasarım ürün ve teknolojilerimizin yanı sıra teknoloji ve mühendislik ürünlerini üretmeye ve ihraç etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN AYAKLARINI YERDEN KESİYORUZ

Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören de şunları söyledi: “Joyce Teknoloji ekibi olarak, motor, batarya ve yazılım dahil araçlarımızın tüm parçalarını yerli ve milli olarak üretiyoruz. Bu serüven 2 yıllık çalışmalarımızın eseri. Hayalimizi gerçekleştirmek için uzun süren görüşmeler neticesinde, Agrotech ile yola devam etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. ‘Türkiye’nin milli Tesla’sı’ olmak için yola çıktık. Biz tasarlayalım, geliştirelim, üretelim başkaları gelsin bizden teknolojimizi alsın. Bu sebeple Silikon Vadisi’nde kurduğumuz şirket ile teknoloji ihracatı yapacağız. 2025 yılı içinde binek araçlarda 28 bin, ticari araçlarda ise 3 bin adetlik bir üretim gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Öncelikli olarak Avrupa ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri hedef pazar olarak belirledik. Amacımız tüm dünyaya hitap eden bir Türk markası olmak.”

ELEKTRİKLİ ARACIN FİYATI 699 BİN TL OLACAK

Satın alma kararıyla birlikte yerli motor, yerli batarya, yerli elektronik sistemlere sahip L7 sınıfı yerli elektrikli araç çalışmalarının hızlandırılması amaçlanırken; üretilecek aracın ise bu yıl 29 Ekim’de tarihinde 699.000 TL tüketici fiyatı ile öncelikle Türkiye’de satışa sunulması amaçlanıyor. Elektrikli araçların, insansız kara araçlarının, insansız kurtarma araçlarının, sağlık ve birçok sektöre özelleştirilmiş elektrik vasıtaların üretim kapasitesinin ise 2024 yılı içinde yüzde 400 artırılarak iç piyasa haricinde, 14 farklı ülkeye ihraç edilmesi hedefleniyor. Ar-Ge ve üretim hakları Agrotech’e ait olan BLDC motor teknolojisi ile sadece üretilecek elektrikli araçlar değil; sağlık ve savunma sanayi, komuta kontrol merkezleri, deniz araçları, ağır iş ve sanayi makinaları, elektrikli ev aletleri gibi 20’nin üzerinde sektörde kullanılan farklı motorlar için üretim yapabilmek adına kapasite artırımı yapılacağı da kaydedildi. Bu kapsamda entegre batarya sistemlerinin de sadece Agrotech çatısı altında üretilen ürünler için değil; farklı alanlarda kullanılan ürünleri kapsayacağı ve ihracata da yönlendirileceği belirtildi.

Continue Reading

Popüler